Po italsku do hubky přehled

Po italsku do hubky
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419170/bmid_po-italsku-do-hubky-Zy1-419170.jpg 4 50 50

Italské postřehy série

< 3. díl >

Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po italsku do hubky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

Doubravka1975
04.08.2024 4 z 5

Kniha italských receptů české autorky žijící v Itálii. Každý recept má prý vyzkoušený na vlastní kůži i na kůži svých blízkých i cizích. A každý recept má dvě varianty, pro zdatné a méně zdatné kuchtíky

Danafantom
23.01.2024 5 z 5

Jsem nadšená. Konečně Italská kuchařka, taková po které jsem toužila, kde nejsou do každého receptu nacpaná rajčata.
Texty spojující recepty mě pobavily, taktéž pokyny v receptu typu "ukul koule".
Nejsem milovník grilování kvůli pálicímu se tuku, ale Italové na to zdá se jdou jinak-opečou neochucené maso tak jak je, a když je hotové, dají si na něj zdravý olivový olej, a ochutí ho kořením a citronem. To jsem vyzkoušela jako první, a mňam mňam, je ze mě milovník italského grilování :)) Ale určitě se vrhnu i na další recepty.


JancaMia
12.12.2023 5 z 5

Italské recepty česky žíjící v itálií ,na kuchařce je originální že každý recept je ve dvou variantách pro zdatného kuchtíka ale i méně zdatného kuchtíka, recepty jsou proložený zábavnými zážitky s tím daným receptem. Půjčeno z knihovny.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Po italsku do hubky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x