Tisíc kousků tebe přehled
Claudia Gray (p)
Je odsouzena opakovat stejnou chybu znovu a znovu? Rodiče Marguerity Cainové jsou geniální vynálezci, jejichž poslední vynález – Ohnivák – umožňuje pohybovat se mezi alternativními realitami. Někdo zabil jejího otce a Marguerita je rozhodnutá vypátrat vraha za každou cenu. Světy, které se před ní otevřely, ji ale nutí pochybovat o všem: o vlastní vině i vlastních citech. A v každé verzi sebe sama se zaplétá do milostné aféry, které nedokáže odolat, přestože je nebezpečná.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc kousků tebe. Přihlašte se a napište ho.
Na první pohled mě u této knihy zaujal obal, anotace zněla zajímavě, akorát YA žánru jsem se bála, protože ho vůbec nevyhledávám.
Nakonec se knížka stala mou velmi oblíbenou.
Postavy byly sympatické.
Moc se mi líbilo cestování mezi dimenzemi a jak byla hlavní postava v každé z nich někde jinde. Milostná linka byla také pěkná.
Nutně jsem potřebovala další díl :)
Úžasná kniha. Ze začátku jsem byla trochu zmatená, ale postupně mě děj vtáhl a nemohla jsem přestat číst. Už se těším na další díly.
Kniha Tisíc kousků tebe v seznamech
cestování časem romantika dobrodružství jiné světy multivesmír milostný trojúhelník pro dospívající mládež (young adult) sci-fi
2017 | Tisíc kousků tebe |
2010 | Akademie Evernight |
2018 | Deset tisíc nebí nad tebou |
2019 | Milion světů s tebou |
2012 | Balthazar |
Marguerite je dcerou geniálních vědců, co vynalezli přístroj s názvem Ohnivák. Ten umožňuje jeho nositeli cestovat do různých dimenzí. Když je její otec zavražděn, uvědomuje si, že Ohnivák je její jedinou šancí, jak se pomstít jeho vrahovi. Spolu s Theem, asistentem svých rodičů, se vydává za Paulem, druhým asistentem a domnělým vrahem, který utekl do dalších dimenzí. Postupně ale zjišťuje, že není všechno tak, jak se na první pohled zdá.
Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Marguerite. Cestování v čase a seznamování s alternativními realitami hlavních postav mě chytlo okamžitě. Zpočátku byl děj opravdu nabušený, prostřední část knihy spíše stagnovala, závěr byl zase akční.
S Marguerite jsem v průběhu děje bojovala kvůli jejímu zbrklému jednání a neustálým změnám názorů nebo svých citů. Kromě pátrání ohledně smrti jejího otce, se tu rozehrává i milostný trojúhelník s Paulem a Theem. Chápala jsem, že její alternativní verze jí tomu rozhodování příliš nepomáhaly, ale skoro nikdy nebrala v potaz to, co s jedním nebo druhým zažila, ještě než se to celé zamotalo.
Všichni tři si prošli několika dimenzemi, kdy nejzajímavější byla pro mě ta s velkokněžnou a poručíkem. Tady se ukázaly pravé city jich všech, i když si to pak paradoxně v dalších dimenzích zkomplikovali. Je nevěra, když se zamilujete do alternativní verze svého partnera v jiné dimenzi? Je to on, ale zároveň není?
Ohledně zápletky s Margueritiným otcem toho hodně dlouho moc nevíte. Trefila jsem se, co se stalo, ale zároveň ne úplně. Autorka měla připravené i jedno překvapení, které samotný závěr zase pozvedlo nahoru.
První díl skončil tak, že asi není nutné číst další. Pokud vás příběh úplně neosloví, s koncem budete spokojení. Pokud vás naopak bavil, další díly asi potřebovat budete. Já si to ještě promyslím.
3,5*