Ohnivý keř I. přehled
Karel Weinfurter
Autor Karel Weinfurter napsal mystickou knihu Ohnivý keř. Velký český mystik, filozof, okultista, spisovatel a překladatel Karel Weinfurter objasňuje důvody pro vznik své knihy takto: "...Poznal jsem při svých stycích s různými lidmi, kteří studují okultismus, že namnoze nemají správného ponětí o základních kamenech mystiky a tím méně o mystických cvičeních po stránce praktické a výkonné. Proto jsem se rozhodl, že napíši tento spisek, v němž shrnuji zčásti svoje zkušenosti a nepatrné vědění, a v němž se pokusím vyložit nejen pojem křesťanské mystiky, nýbrž i cíl a hlavně - prostředky k jeho dosažení."... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivý keř I.. Přihlašte se a napište ho.
![martaska77 martaska77](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu právě čtu a hodně mě vtáhla, hodně osvětlila. Navazuji však na poslední komentář - ohledně dočtení. Funguje jakoby po dávkách. V určité fázi musím odložit i kdyby jen na pár hodin či den, než mě zase pustí zpátky. Je to zajímavé pozorovat. Energie po jejím čtení je vždy výrazně změněná.
![aisha21 aisha21](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/147496/m_aisha21-6516ae24acb78.jpg?v=1695985188)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je to úžasné dílo tohoto spisovatele moderní mystiky. Těm, kdo by chtěli nastoupiti mystickou cestu, naleznou v této knize vše, co potřebují, neboť vše ostatní dostanou časem z nitra, které každého samo vede. Žádného zevního vůdce není v mystice třeba. Pro ty, co se moc v mystice neorientují, je to celkem náročné. Přečetla jsem část, pak odložila na čas a až přišel správný čas, pokračovala jsem dál. Ale dočetla dokonce. V tom je právě to, nic nevzdávat a jít stále dopředu.
Kniha Ohnivý keř I. v seznamech
v Mé knihovně | 23x |
1947 | ![]() |
1995 | ![]() |
1996 | ![]() |
1996 | ![]() |
1922 | ![]() |
Klasický a populární text o mystice. Kniha by neměla chybět v žádné knihovně duchovního hledače Pravdy.