Oligarchie přehled
Scarlett Thomas
Nataša, dcera ruského oligarchy, se ocitne v anglické internátní škole. Svět místních studentek ovládá přísná hierarchie, poruchy příjmu potravy a posedlost Instagramem. Nataša brzy zjistí, že ředitel školy se k těm nejštíhlejším studentkám chová jinak než k ostatním. Zatímco ona tráví čas se spolužačkami u jezera a ve stájích, několik dívek dostane od ředitele pozvání, aby se zúčastnily speciálních hodin u něj doma. Na chodbách internátu se ozývá příběh o princezně Augustě, bílé paní, která se zamilovala do neurozeného muže a utopila se v jezeře. Dívky toho o ní ale moc nevědí. Ani jedna o druhé. Když Natašina kamarádka záhadně zmizí, začnou se její spolubydlící chovat ještě podivněji. S pomocí svých spolužaček posedlých dietami musí Nataša zjistit, co přesně se stalo, přežít a zachovat si zdravý rozum.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2020 , HostOriginální název:
Oligarchy, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oligarchie. Přihlašte se a napište ho.
Nepochopila jsem, co je na této knize humorné. Překlad knihy pokládám za velmi slabý - český jazyk mívá jiný slovosled a špatné pochopení významu překládané věty často vede k neporozumění a chaosu. Stále se opakující stejná slova a věty odrazují od dalšího čtení. Taky by mne zajímalo, jak je v předloze napsané slovo "šukat". Velké zklamání.
Myslím, že téma by mělo teoreticky potenciál, ale zpracování bylo takové....no. Teenagerky jsou charakterove těžko uvěřitelné a osobnostne takové ploché. Kdyby se někde přidalo a někde ubralo, mohlo to být buď slušné krimi, tragikomedie nebo román. Takhle to byla podivná splacanina...
Knižní novinky (46. týden)
08.11.2020
Kniha Oligarchie v seznamech
poruchy příjmu potravy jezera internátní škola
2008 | Konec pana Y |
2010 | PopCo |
2011 | Náš tragický vesmír |
2020 | Oligarchie |
2024 | Náměsíčníci |
Tý jo, tak to bylo hodně špatný.
Obálka mi v knihkupectví přišla úplně boží, zajímavá byla i anotace + na zadní straně najdete doporučení odkazující na inteligentní satiru a unikátní humor, což mi přišlo jako dobrá kombinace.
Humor knihy je ovšem tak brilantně schovaný, že jsem ho vůbec nenašla. Doslova knížka neobsahuje vůbec žádné vtipné scény.
Postavy jsou karikatury skutečných lidí, děj je nelogický a pitomý... a upřímně vůbec nechápu, proč něco tak nesmyslného a hloupého vůbec napsal. Možná aby na hodinách tvůrčího psaní měli lektoři co ukazovat jako fakt špatný příklad.