Železná rukavice přehled

Železná rukavice
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484560/bmid_zelezna-rukavice-KhB-484560.jpg 5 312 312

Ondřej z Rohatce série

Ondřej z Rohatce se usadil na hradě Jenčov, který dostal od markraběte Karla se služby, jenž mu prokázal při tažení v Itálii. Avšak ne všichni jsou z takového stavu nadšeni. Co je asi může k tomu bezvýznamnému zboží přitahovat? A proč musí kvůli tomu umírat lidé? Jsou to ložiska železné rudy, nacházející se na pozemcích náležejících k Jenčovu. A tak se křivoklátský purkrabí Chval z Valdéře nezastaví před ničím, co by mu dopomohlo k získání onoho zboží. Přesvědčí krále Jana Lucemburského, aby darovací listinu jeho syna markraběte Karla zneplatnil. Poslechne Karel, jehož vliv a oblíbenost v království neustále stoupá, svého otce?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Železná rukavice. Přihlašte se a napište ho.

Šnek86
04.11.2024 4 z 5

Ondřej rozjíždí hamr se železem a stále zvedá prosperitu Jenčova.Přičemž se musí neustále vypořádávat s útoky Chvala a i s nezvedenou rodinou, přičemž má v mnohém svázané ruce.Naštěstí při něm stojí jeho věrní a tak po útrapách i stále získává, i když nic není zadarmo.

Isew
30.10.2024 audiokniha 4 z 5

Celá série o Ondřeji z Rohatce nabízí ještě vnořený bonus, který nevím, jestli je úplně žádoucí. To, co v prvním díle bylo milým připomenutím, zde bylo naloženo měrou vrchovatou. Je to shrnutí nejdůležitějších událostí ze série Rytíři z Vřesova. Znovu mi to připomnělo, že mě tato série zdaleka nebavila tolik, jako série o Ondřejovi z Rohatce. Je zde rozhodně méně krve, méně boje, žádné napichování a podobných kratochvílí. No dobře, zpátky k tomuto dílu, Ondřej se setkává s Janem Lucemburským. I když to zpočátku nevypadá dobře, nakonec vše dopadne tak jak má. Jan si však vymíní, že se s ním Ondřej zúčastní jeho dalších tří válečných tažení. Nechci se tady tahat za triko, ale asi vím, o čem bude poslední díl.

mpb1913
21.08.2024 5 z 5

Hodnotím po přečtení celé série. Omlouvám se, jsem zaujatý a asi ještě trochu děcko, ale miluju historické romány pana Niedla, které jsou vždy plné takové té mužské romantiky s pohádkovými konci. Pokud se ti líbili Rytíři z Vřesova, Hynek Tas, nebo Platnéř tak se ti bude stoprocentně líbit i Ondřej z Rohatce.

10 nejprodávanějších eknih (červen)

20.07.2022

Kniha Železná rukavice v seznamech