Operace Thümmel přehled

Operace Thümmel
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456103/bmid_operace-thummel-gYI-456103.jpg 4 843 843

Legie série

1. díl >

Vesmír je kruté místo. Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. Taková jsou pravidla tam venku. Lidé je zjistili v den, kdy na jejich planetu zaútočila invazní flotila neznámé civilizace. Krátká, ale tvrdá válka srazila lidstvo na kolena a udělala z něj otroky mimozemských dobyvatelů. Otroky, kteří si zaslouží život, jenom pokud budou svým majitelům věrní a užiteční. Ale dokud stojí poslední voják odporu, je tady vždycky naděje. Minimálně na pořádnou pomstu. A možná i něco víc. Vítejte v sérii Legie - novém světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Operace Thümmel. Přihlašte se a napište ho.

Iva095
03.03.2025 3 z 5

Nejsem moc velký fanoušek scifi, ale tato série mě lákala už delší dobu.
Bavilo mě to. Pokračovat budu asi celem brzy.

alexsmangabook
26.02.2025 4.5 z 5

Z IG profilu:
Tato série mě pronásleduje už dlouho. Vždycky jsem po ní pokukovala v regálech, ale jelikož mi dělá problém dočítat série, byl to takový menší boj. Zpětně vím, že tento problém mohu úplně vymazat, jelikož mě první díl pohltil a já chci číst dál a dál! S nedočítáním sérií tady nepochodím!

Příběh se převážně orientuje na vesmírných stanicích, lodích a vedlejších planetách. Lidská rasa je spodinou vesmírné společnosti a je využívána maximálně jako pracovní síla nebo jídlo do konzervy.
Máme zde i jiné rasy, každá z nich má i jiná privilegia, dokonce se s jednou rasou dělíme o spodní příčky.
Co ale ostatní bytosti neví je, že když se česká sebranka rozhodne jednat, všechny pravidla půjdou k šípku a nasazuje se plán - KAŽDÝ EMZÁK, CO NÁM STOJÍ V CESTĚ, CHCÍPNE.

Při čtení této knihy jsem absolutně nevnímala čas. Člověk se nemůže odtrhnout a stránky ubíhají tak rychle, že jsem se až musela zarazit. Čtivost je zaručena hlavně tím, jak je příběh akční, vtipný a celkově odlehčený, ale zároveň tam občas dostaneme i vážnější momenty a zvraty.
V knize také máme lehké přeskakování, takže příběh ocípá ještě rychleji. Toto přeskakování je ale i tak promyšlené a není na škodu, ba naopak.

V této sérii máme celkem komplexní svět,ono se to nezdá, ale čtenář se v tom bude muset trochu vyznat. Nejde sice o obrovsky komplikovaný systém, ale nějaká základní orientace je zde potřeba. Toho se ale vůbec nemusíte bát, protože autor Vás uvede do děje jako nic! Navíc to zvládne i bez dlouhého povídání, složité historie a tak dále. V postavách a ve světě se vyznáte skoro hned, aniž byste chtěli.

Menší varování bych měla jen k tomu, aby si člověk nejdříve přečetl pár stran, a pak si buď knihu pořídil nebo ne. Autor píše píše bez filtru, nesedne to každému.

Legie je ale psána dvěma autory, takže nemohu hodnotit jako celkem, jelikož jsem druhý díl ještě nečetla (autoři se střídají po díle).
Nevím, jak moc se liší styly autorů, na to jsem momentálně hrozně zvědavá! Celkově je tato spolupráce zajímavým prvkem.

Ano, Legie je převážně akční jízda se zbraněmi, potrhlými mimozemšťany a s pořádnou dávkou poctivého češství, ale nemyslete si, že Vás nemůže překvapit útokem na Vaši emoční stránku.

Postavy jsou asi největším plusem této knihy. Oblíbila jsem si snad každou postavu, i když šlo o tu zápornou. Líbily se mi malé nepatrné momenty u pár charakterů, kde se ukázalo něco málo skrytého z jejich povahy.

Nejoblíbenější postavou je samozřejmě Aga, baví mě její horečnatost a skrytá laskavost, i když by Vám spíš ukousla hlavu, ale máte možná jedno procentní šanci na přežití.

V hlavní partě máte jednoduše směsku bytostí, které zaručují zábavné čtení.
Do party by se hodila pořádná dávka trpělivosti pro Agu, odvaha a odhodlání jim nechybí a pořádný hrubší slovník máte zajištěn.
Jednoduše tady potkáte strašně moc postav, nová rasa je na každém rohu a jejich rozmanitost je obří, a to jsme teprve na začátku celého příběhu !

Jednoduše je to jízda! Strašně mě to baví, pokud jsem někdy pochybovala o tom, že sci-fi není pro mě,tento díl mě vyvrátil z omylu .

Áňa 998
25.02.2025 4 z 5

Ani nevím, jak dlouho jsem si chtěla Legii přečíst. Lákal mě břitký humor, prostředí Vesmíru… a taky pozitivní ohlasy čtenářů. Je to pro mě trochu vystoupení z komfortní zóny, ale jsem za tohle vyrušení od rutiny opravdu ráda. Od autora jsem kdysi poslouchala audioknihu Poutník z Mohameda, takže jsem malinko věděla, co čekat.
Začnu tím, že série má v současnosti jedenáct dílů a já se toho na jednu stranu děsila, na druhou jsem byla nadšená, pokud se mi Operace Thümmel bude líbit, mám na nějakou dobu o zábavu postaráno. Obálka je taková scifi klasika, temná a s pozadím trosek. Líbí se mi, že je pro knihy zvolen menší formát, krásně se mi tahala z práce a do práce.
První díl není nijak extra seznamovací - prostě jste ve vesmíru a vznášejte se. To mě donutilo se do čtení zabrat a přijít knize na kloub. Jsou tu vesmírné lodě, mimozemšťani, kteří vnímají lidi jako podřadnou rasu do konzerv. Náš hlavní hrdina je člověk, který se ale nevzdává a svět lidí mu není ukradený, bojuje za něj.
Máme tu i další postavy, ze kterých mi nejvíc v hlavě utkvěl Gerasim. Ten společně s hlavním hrdinou tvoří neskutečně vtipnou dvojici. Hlášky mezi nimi lítají, a i když je tu dost vulgarismů, vůbec mi to nevadilo, naopak. Když jste na vesmírné lodi a jde vám o kejhák, těžko budete mluvit jak šlechtic ne? Do příběhu ten humor i nadávky neskutečně sedly.
Kromě toho, že je kniha plná drsného humoru, který mě nejednou rozesmál ve veřejné dopravě, je tu spoustu akčních momentů, a věřte mi, že se rozhodně nebudete nudit. Díky tomu všemu se čte Legie opravdu rychle a já četla a četla a najednou byl konec. Sice si myslím, že mi hodně věcí uniklo, protože jsem měla občas v tom co se děje binec, ale kdo ví, třeba to srovnají další díly.
Operace Thümmel byla opravdu zajímavá nová zkušenost a já jsem překvapená, že jsem se s ní popasovala tak rychle a hlavně se mi to fakt líbilo. A taky jsem ráda, že si můžu vesele pokračovat v celé sérii!

Space opera Legie - to nejlepší ze dvou stylů

05.12.2023

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

23.12.2020

10 nejprodávanějších eknih (říjen)

01.12.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

V jeho hrudi se objevila díra jako Brno.

Když se přátelíš s vlkem, měj sekyru při ruce.

Musíme obarvit to kafe. Nemlžeme pít růžovou vodu. V Rusku jsou na to zákony.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Operace Thümmel v seznamech

v Přečtených1 095x