Opiju tě rohlíkem přehled
Simona Monyová (p)
Příběh třiatřicetileté svobodné učitelky, která své štěstí nachází ve věkově nerovném vztahu. Zuzana již sedm let chodí s o dost starším ženatým mužem, který jí opakovaně sli- buje, že se rozvede. Když se ale stále nic neděje, Zuzana se s ním rozejde. Ve stejnou dobu se má vdávat její matka a ona nemá s kým jít. Zuzanina nejlepší přítelkyně a kolegyně ze školy Dáša jí nabídne, že by ji mohl doprovázet její syn Honza. A právě při této příležitosti se do sebe zamilují a Zuzana v lásce k Honzovi konečně nachází své štěstí, i když si plně uvědomuje, že jejich věkový rozdíl je značný a jeho budoucnost tím pádem nejistá.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Opiju tě rohlíkem. Přihlašte se a napište ho.
Simona Monyová patřila k autorkám, které jsem četla ještě jako náctiletá, a tohle byla jedna z knih, které se mi líbily nejvíc.
Kniha Opiju tě rohlíkem v seznamech
2011 | Srdceboly |
2003 | Tchyně a uzený... |
2006 | Sebemilenec |
2005 | Krotitelka snů |
2011 | Citová divočina |
Jako všechny knihy Simony Monyové které jsem dosud přečetla, je i Opiju tě rohlíkem nesmírně čtivě napsaná. Spisovatelka napsala průměrně jednu knihu ročně a s každou knihou si dala nesmírnou práci. O její smrti a jejím nešťastném manželství všichni víme, i o tom, že hlavní postavy v jejích knihách se navzájem lišily, ale "myšlenky byly její vlastní". Krásně se to četlo a myslím, že je to jedna z jejích pokud ne nejlepších, tak rozhodně lepších knih. Knížka není ani veselá a rozhodně to není červená knihovna, ale doporučuji k přečtení.