Originální čínská vegetariánská kuchařka přehled
Taj-ťün Hejzlar
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121636/originalni-cinska-ve-121636.jpg
5
1
1
Originální - v uvedení původních čínských jídel rodilou Číňankou do české kuchyně Čínská - s podrobných popisem přípravy, zaručujícím, že výsledek bude skutečná "čína" se správnou chutí, vůní i vzhledem Vegetariánská - v dovedném zpracování zeleniny s využitím koření a dalších surovin Kuchařka - nabízející 150 receptů pro obohacení zdravé výživy, pokrmy s vysokými gastronomickými hodnotami... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Originální čínská vegetariánská kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Originální čínská vegetariánská kuchařka v seznamech
v Přečtených | 3x |
v Knihotéce | 1x |
v Chystám se číst | 1x |
v Chci si koupit | 2x |
Štítky knihy
vegetariánstvíAutorovy další knížky
2011 | Na Řece |
1996 | Volání jeřábů |
1999 | Lexikon čínského mudrosloví |
1996 | Minimum čínského moudra |
1998 | Originální čínská vegetariánská kuchařka |
Skutečně výborná kuchařka, z čínských má nejoblíbenější. Útlý svazek, bez ilustrací, recepty zaberou tak odstavec dva a jsou úžasně prosté. Z obsahu:
- Úvodem několik slov o čínské kuchyni
- Studené mísy (saláty)
- Sójové boby a zeleninové pokrmy s tou-fu nebo sójovými plátky
- Ostatní zeleninové pokrmy
- Vaječné pokrmy
- Pokrmy z rýže
- Těstoviny a jiná moučná jídla
- Polévky
- Zákusky a ovoce
To vše na 86 stránkách :) Jednoduchá jídla jako Smažené čínské zelí (skládá se z hlávky čínského zelí, 1 čl s'čchuanského pepře, oleje, soli a wej-su), Smažené čínské zelí po šanghajsku (navíc máme houby, cukr, solamyl, cibuli a zázvor) atp. - prostě jídla, na která potřebujete skutečně málo a která se v Číně skutečně jedí. Můj zdaleka nejoblíbenější recept je "mrkev po wuchansku", jak jsme si doma zvykli říkat, zde Smažené mrkvové nudličky s pórkem na wuchanský způsob. Samotný název receptu by skoro postačil - nakrájíte mrkev na sirky, pórek na tenká kolečka a postupně osmažíte. Když si chcete hodně vyskakovat, přidáte wej-su, což neděláme, stačí zakápnout sojovkou a podat s rýží.