Orlando přehled

Orlando
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284319/bmid_orlando-Oqm-284319.jpg 4 209 209

Orlando je piatou knihou z edície Knižná klasika denníka SME. Román v čase vydania zožal väčší úspech ako oveľa známejšie autorkine knihy. Počas deja 36-ročný muž prechádza výraznou premenou – stane sa z neho žena. Zmena pohlavia mu umožňuje pozerať sa na veci, ľudí aj udalosti z odlišného uhla pohľadu.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orlando. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

dalia1769
01.06.2024 2 z 5

Mám ráda K majáku i Paní Dallowayovou, velmi se mi líbí metoda proudu vědomí, ale tady se s autorkou míjíme. Kniha se mi těžko četla a nudila mne prakticky od chvíle, kdy se hlavní hrdina "převtělil", a dočetla jsem jen v naději, že do sebe vše nakonec nějak zapadne a začne dávat smysl (horečnatý sen? pokus o popis tvůrčího procesu autora, který experimentuje se svou postavou?). Bohužel se tak nestalo a smysl mi to nedává ani po dočtení, ani po přečtení různých recenzí. Tentokrát pro mne zklamání.

devět
04.01.2024 5 z 5

Fascinace slovy, ohýbám rohy – a to se nedělá.
PSANÍ! PSANÍ! Láska. Nitro. Imaginace. A celý ten legrační svět. Mistrovské dílo. Vzdávám se. Jsem jím omámená a nemám co říct. Proč zatěžovat její věty mými? Jen extáze! Extáze.

„Orlando vešla dovnitř. Byl tam naprostý klid. Bylo tam velmi ticho. Byl tam kalamář s inkoustem; bylo tam pero; byl tam rukopis její básně přerušený uprostřed holdu věčnosti.“


Bakana
15.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Aby bylo jasné: Orlando si určitě nezaslouží 2*, které jí dávám já. Má svoje nepopiratelné kvality a autorka je mistr jazyka. Nápad se změnou pohlaví a ubíhajícími staletími je skvělý.
To jen pro mě byla kniha příliš popisná, neseděl mi její styl. 2-3 stránky se neděje vůbec nic, pak se děj o maličko posune. To není nic pro mě. Promiň, Virginie :-(.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Orlando v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených290x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených24x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst188x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech6x