Osmý smrtelný hřích přehled

Osmý smrtelný hřích
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440379/bmid_osmy-smrtelny-hrich-plV-440379.jpg 4 40 40

Sedmkrát selhala, teď hraje o všechno. Nora svými přednáškami a knihami motivuje druhé, jak žít naplno. Po tragickém pádu ze sedmého patra se dokázala symbolicky odrazit ode dna a její manželství i kariéra dostaly nový impuls. Pak ale začala psát o sedmi smrtelných hříších… a naproti se přistěhovala nová sousedka. Úspěšná spisovatelka se snaží zjistit, co se vlastně stalo před deseti lety, kdy málem přišla o život. Její mysl ale začínají ovládat trýznivé představy. Co horšího se jí ještě může stát, když to nejhorší se jí už stalo?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Den åttonde dödssynden, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osmý smrtelný hřích. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

Vjeerus
20.06.2024 2 z 5

Rovnou na začátek přiznávám, že nejsem nějaký velký čtenář thrilleru, ale nějak jsem si obecně představovala, že je tento žánr trošku něco jiného a kdyby to bylo na mě, do této kategorie bych knihu rozhodně nezařadila.
Kniha má pár stránek, takže je to relativně rychlé čtení, ale za mě strašně špatně pojaté. Dvě třetiny knihy nám hlavní hrdinka postupně ukazuje svůj pečlivě vybudovaný dokonalý život. A i když se tváří jako perfektní a úspěšná žena, já z ní měla pocit falše a snobství, protože průměrný člověk o sobě nebude každou chvíli mluvit jako o královně ulice s naprostou vážností a samozřejmostí.
Když jsem se konečně prokousala stranami plné zahradních párty, běhu a nahánění dětí u sousedky, dostala jsem psychický kolaps hlavní hrdinky a to opravdu extrémní a rychlý. Aneb co způsobí jeden kousek jahodového koláče od divné sousedky. A ne, nebyl otrávený, jen byl nechutně dobrý.
Posledních padesát stran se příběh rozjel opravdu extrémní rychlostí a všechno se sesypalo jako domeček z karet. Až tedy na mentální rozpoložení hlavní hrdinky, to se zase začalo velmi rychle srovnávat, když se začínala dovídat jednotlivé dílky skládačky a že ne vše bylo v její hlavě. Tady ve mně vytryskla jiskřička naděje, že kniha vlastně ani nebude tak špatná a že autorka i dost dobře napsala postavy protože mě ani nenapadlo, kdo by za tím vším nakonec mohl být.
A pak přišla poslední kapitola, která totálně pohřbila nejen zdravý rozum nebo nějaké poučení z knihy, ale i moje jakékoliv dobré mínění o hlavní hrdince. Její děti pro ní byli jen fajfka v seznamu, jak být úspěšná a slavná, bez ohledu na oběti.

lilites
24.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Thrillery nejsou moje krevní skupina, knihu jsem dostala a tak jsem ji prostě přečetla..

Sice jsem se musela do knihy trochu nutit, ale kniha má spád, nakonec se četla docela dobře, spíš mě brzdil předsudek z žánru.

Nora a Frank - manželé žijící dokonalý život, než jim do cesty vstoupí Klara.

Celou dobu si myslíte že Klara je Frankovou milenkou..ale kdeže.. vůbec.

Také jsem si od začátku myslela, že za to co se stalo může Frank.. ano, domněnky byly správné, ale že je až takový magor, který by neměl vylézt z léčebny, to jsem si nemyslela..

Jenže Nora to v hlavě zřejmě také nemá v pořádku, jelikož na konci knihy udělala něco, co nemůžu rozdýchat ještě teď..

Byl to mazec..

V knize je dokonale popsáno jak jednoduše se dá z člověka udělat blázen. Jak jednoduché je ovládnout psychiku. Jak triviální je si někoho omotat kolem prstu a svým způsobem mu vymýt mozek. Je to příběh tak děsivě uvěřitelný, až člověku tuhne krev...

Kdo má rád tento žánr, napětí, psychopaty, tak vřele doporučuji..

Já však nejsem cílovou skupinou..


jasmína
26.03.2021 4 z 5

Výborně se mi kniha četla, ale co ten úplný konec?

Četla jsem dvakrát a stejně pořád nechápu......

SPOILER:
Pokud byl Frank ten padouch, proč jsou na konci knihy spolu??

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. týden)

18.04.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Osmý smrtelný hřích v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit11x