Ostrov Entry přehled

Ostrov Entry
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541013/bmid_ostrov-entry.jpg 4 953 953

Detektivka roku 2014 podle festivalu Bloody Scotland. Detektiv Sim Mackenzie má osobní život v troskách a trpí nespavostí. Doufá, že zařazení do týmu, který má vyřešit vraždu v anglicky mluvící komunitě na malém ostrově při pobřeží Kanady, mu pomůže zapomenout. Místo toho upadá do živých snů o událostech ve Skotsku v 19. století, které se mu prolínají s aktuálním vyšetřováním. Jak by mohlo někdejší bezpráví souviset s čerstvým zločinem a jeho hlavní podezřelou, která je Simovi až znepokojivě povědomá? Podle stejnojmenné knihy vydané nakladatelstvím Host v roce 2015.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Entry Island, 2014


Interpreti: Jiří Dvořák
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov Entry. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (266)

Kami33
12.08.2024 5 z 5

Ano, bylo to hezké. Prolínání přítomnosti s minulostí se zajímavě propojilo a zejména líčení minulosti bylo velmi čtivé a poučné.

MedvedBrtnik
26.06.2024 5 z 5

Další skvělá Mayovka. Po přečtení trilogie z ostrova Lewis, Enzo série a dvou dalších knih, řadím Ostrov Entry k těm nejlepším. Člověk je vtažen do děje stejně jako hlavní hrdina - do obou časových os, přičemž ta historická je občas až strhující. Učili jsme se vůbec ve škole o hladomoru v Irsku? Pokud ano, pak jen zběžně, a že se totéž dělo ve Skotsku, neví dle mého názoru drtivá většina čtenářů. Humanizace (opak dehumanizace) těchto událostí, i když je to hodně smutné čtení, je velkým bonusem celého příběhu. Závěr, resp. odhalení pachatele, mě až tak nepřekvapil, možná proto, že už mám Maye "přečteného", ale překvapil mě důvod zločinů. Rozhodně plný počet hvězd!


Jenny46
22.06.2024 5 z 5

Díky DK a oblíbeným přátelům jsem narazila na dalšího skvělého autora, hodnocení a počet čtenářů byla jasná volba vyzkoušet knihu...
Detektivní příběh byl takový vedlejší doplněk a historie prolínání minulosti a současnosti byla příjemná změna. Nedokážu si takový život představit.

Těším se na trilogii Skotský ostrov Lewis

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov Entry v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených1 330x
ve Čtenářské výzvě186x
v Doporučených63x
v Knihotéce270x
v Chystám se číst245x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech9x