Otec neznámý přehled
Julie Clark
Svět genetičky Paige Robsonové se otřásá v základech: její osmiletý syn Miles se snaží zapadnout v nové škole a začíná se ptát na svého biologického otce. Paigein pečlivě budovaný život se pomalu hroutí, protože pravda o Milesově otci by mohla zničit vše, co pro ni dosud bylo cenné. A když dojde k neštěstí, Paige musí čelit důsledkům sdílení tajemství, které zná jen ona. Autorka New York Times´ bestselleru Poslední let Julie Clark ve své prvotině s lehkostí a vtipem ukazuje, že zatímco věda je fascinující, řešení intimních tajemství, kdo jsme a odkud pocházíme, probouzí emoce složitější než vlákna DNA, jež nás utvářejí.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
The Ones We Choose, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otec neznámý. Přihlašte se a napište ho.
Výborná kniha, která vás vybídne k hlubšímu zamyšlení se nad způsoby, jaké cesty dnes vedou k rodičovství. Skutečně existuje právo na dítě? Máme právo dítě ještě před jeho narozením zcela vědomě a rozhodně připravit o jednoho z rodičů, o právo na pravdu, o právo znát svou identitu?
Ještě před přečtením této skvělé knihy jsem měla jasno na všechny tyto otázky. Kniha mě v přesvědčení, že odpověď zní "ne", jen utvrdila.
Prosím o více takových knih, které budou hlasitě křičet a zasahovat nám do svědomí. Netuším, na jaké straně názorového spektra stojí autorka, či zda je nevyhraněná, každopádně napsala příběh tak, že se mě hluboce dotkl a věřím, že nejsem jediná.
Citlivé, aktuální, potřebné.
Knížka se mi líbila. To označení thriller je opravdu nešťastné, ale za sebe jsem ráda, že to thriller není. Je to román - spíš pro ženy. Zaujalo mě téma, na toto téma jsem jinak dosud nic nečetla. Vsuvky o genetice mě bavily a něco mi daly, takže ty jsou za mě plus.
Pravda ji může stát víc, než si dovede představit...
23.12.2021
Knižní novinky do konce roku
12.12.2021
„Nestačí být bezdpodmínečně milovaný, když nemáte tušení, kdo jste.“
„Odpustit neznamená zapomenout, nebo dokonce mít s ním vztah. Znamená to pochopit, co se stalo, podívat se dál, než je tvoje vlastní verze minulosti, a vidět věci z perspektivy někoho jiného.“
Kniha Otec neznámý v seznamech
umělé oplodnění rodičovství otcové a děti otcové a synové thrillery pro ženy
Zajímavý příběh, ale thriller to rozhodně nebyl. Nebylo tam napětí, co by se za nehet vešlo.