Otevřený dopis vědeckým literárním institucím aneb AUTOŘI SLEZSKÝCH PÍSNÍ přehled
Jan Drozd

Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otevřený dopis vědeckým literárním institucím aneb AUTOŘI SLEZSKÝCH PÍSNÍ. Přihlašte se a napište ho.

29.09.2014

Pokud jste měli při čtení Slezských písní dojem, že nejsou z pera jednoho autora, tak jste na to taky kápli :-)
A pokud chcete v této souvislosti dokončit pátrání, přečtěte si tento útlý sešitek.
Kniha Otevřený dopis vědeckým literárním institucím aneb AUTOŘI SLEZSKÝCH PÍSNÍ v seznamech
2003 | ![]() |
1947 | ![]() |
1966 | ![]() |
1993 | ![]() |
1999 | ![]() |
Je dobře, že pochybnosti mnohých čtenářů i studentů literatury (možná i vysokoškolských profesorů, ale za ty nemohu hovořit) někdo takto pregnantně uspořádal a prezentoval. V době, kdy ještě aktivně působí mnoho těch, kdo si na Bezručovi vybudovali kariéru, není asi možné nějak radikálně přepsat příslušné pasáže v učebnicích, ale další nezasažené generace by snad už nějaké revize mohly být schopny. Je to běh na dlouhou trať, bylo tu investováno příliš mnoho energie a popsáno mnoho papíru. Je obtížné na to najednou zapomenout.