Othello přehled
William Shakespeare
Příběh žárlivého Maura, jeho milující ženy Desdemony i zrádného našeptávače Jaga patří k příběhům nejznámějším a jeho poutavé zpracování z pera Shakespearova přitahuje pozornost divadelníků, diváků i čtenářů celá staletí. Othello patří k nejpopulárnějším Shakespearovým dílům. Vychází jako 134. svazek edice D v překladu Aloise Bejblíka.... celý text
Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: 2021 , ArturOriginální název:
The Tragedy of Othello, 1605
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Othello. Přihlašte se a napište ho.
![misssicccka misssicccka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nuze, doba, kdy jsem ze Shakespeara byj nadsena, je asi davno pryc.
Nicmene je to porad dobre a je az desive, jak moc dobre to je.
![Bětuu Bětuu](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/399446/m_betuu.jpg?v=1725124441)
Shakespeare nepíše špatně, Othello je jedna z těch lepších her (za mě) a i když mi to občas přišlo zdlouhavé, děj mě bavil (a ani nezmiňuji postavení žen v té době)
Othello, Dáma s Kaméliemi a dalších 40 nově přidaných eknih zdarma
24.04.2022
„Kdo staré křivdy pořád oplakává, jen nové neštěstí si přivolává.“
„Čím víc se někdo bojí lva, tím víc vždy spráská bezbranného pejska,“
Kniha Othello v seznamech
v Přečtených | 2 225x |
v Mé knihovně | 525x |
vraždy 16. století anglická literatura maturita manipulace (psychologie) žárlivost tragédieAutorovy další knížky
2015 | ![]() |
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
1994 | ![]() |
1964 | ![]() |
Příběh o černém muži s černou pletí, jenž znám z období studia, se stále hraje v našich i světových divadlech. Nyní v aknize jsem si připomněla tuto smutnou tragédii, jenž láska stvrzena tajnou svatbou Desdemonou a Othella, přeroste v krutý žárlivý zmar a nezřízenou střelou dochází k tragédiím, kde doslova padá hlava za hlavou. Ač Shakespearova díla jsou krásná a o lásce, jsou zároveň smutná, neboť lidská touha po pomstě se promění na zvrhlost k činu, bohužel nezvratným. Nezapomenutelné dílo, škoda jen, že záporné vlastnosti hlavních osob dnes stále přetrvávají a lidská láska upadá....