Pád zkázy a hněvu přehled
Jennifer L. Armentrout
Temně přitažlivá fantasy od autorky bestsellerové série Z krve a popela Před dávnými časy byl svět zničen bohy, kteří ušetřili jen devět měst. Každé z nich je nyní pod nadvládou královny živící se rozkoší smrtelníků. Calista se do tohoto místa obklopeného krvelačnými nestvůrami narodila s nadpřirozenou intuicí a jako kurtizána barona z Archwoodu má zajištěnou ochranu. Vše se ale zkomplikuje, když pomůže neodolatelně přitažlivému princi ve vážných potížích. Bude Calista následovat intuici, nebo poslechne své srdce? Ve městě začíná vřít vzpoura a nikdo není v bezpečí…... celý text
Literatura světová Fantasy Erotika
Bude vydáno: 2025 , Fragment (ČR)Originální název:
Fall of Ruin and Wrath, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád zkázy a hněvu. Přihlašte se a napište ho.
Pořád jsem váhala jestli knihu e pub koupit, vzhledem k ceně, která je větší než u papírové.
Nelituji. Kdo zná styl psaní této skvělé spisovatelky nebude zklamán. A nejhorší je, že další díl v nedohlednu.
„Nalaa, azda si si nemyslela, že mi ujdeš. Vždy ťa chytím."
Úprimne, mala som naozaj obavy z tejto knihy. Erotiku vo fantasy mám rada, ale... všetko s mierou! O tejto knihe som vedela, že je pomerne dosť založená práve na tej hot časti, a poznám sériu Z krvi a popola (tam je toho sexu na mňa miestami až moc). Už len fakt, že hlavný hrdina sa "živí" rozkošou veľa napovedá.
Áno, bolo tam toho dosť, no prekvapivo mi to ani nevadilo. Vzťah Lis a Thorna bol pre mňa pomerne uveriteľne vykreslený.
Takmer trištvrtka knihy je viac menej o, nazvime to, spoznávaní sa hlavných hrdinov. Nejaká akcia nastala na začiatku a v úplnom závere knihy.
Silnou stránkou je určite svet, ktorý autorka vytvorila. Ani by som neverila, že to bude opäť čosi originálne, avšak je. Ak som správne pochopila, mám pocit, že sme v distopickom svete, ale akoby sme sa vrátili do stredoveku, v ktorom je spoločnosť rozdelená do vrstiev. Samozrejme nechýbajú magické schopnosti, kadejaké fantastické bytosti a slušná zápletka. Za mňa paráda!
Hlavné postavy ma tiež bavia. Ich dialógy, chémia, zázemie. Trošku som niekedy mala problémy s Lis - nebude to moja obľúbená hrdinka. No s Thornom fungujú dobre.
A vyzerá to aj na opäť podarené vedľajšie postavy - zaujali ma najmä Thornovi dvaja najbližší priatelia.
Záver knihy oplýval akciou, krvou (veľa krvi), novými odhaleniami (hoci mnohé je stále záhadou) a kniha skončila v najlepšom. Asi v poslednom odstavci knihy som konečne pochopila aj obálku knihy!! ;-)
Zatiaľ si ma séria vcelku získala, dokonca pomerne dosť! Pokračovanie si nenechám ujsť.
Hodnotením tak 4,25* :)
„Na tvojom mieste by som sa ani nepokúšal o útek,“ poradil mi a prešiel okolo mňa.
„Pretože ma zastavíte?“
„Pretože ťa budem naháňať.“
Odopol si remienky, ktorými mal na chrbte pripevnený krátky meč, a prešiel do spálne. „A chytím ťa.“
Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)
26.11.2023
Kniha Pád zkázy a hněvu v seznamech
sex erotika moc princové příšery, monstra intuice nevěstince ochránci království konkubínyAutorovy další knížky
2021 | Z krve a popela |
2014 | Počkám na tebe |
2014 | Buď se mnou |
2015 | Zůstaň se mnou |
2014 | Jako led |
Asi najviac sa mi pacilo oslovenie "na'laa"
Tento pribeh som bud nepochopila alebo tam toho bolo prosto privela, neviem. Ak nahodou vyjde druhy diel dam mu sancu ale ja asi ostanem pri autorkynych nefantasy knihach. Nehovorim, ze toto bolo zle ale neviem mne nieco chybalo alebo toto prosto "nieje moja salka kavy" ale nedavala by som to citat detom vo veku 10 - 17 rokov! Ale kto ma rad fantasy smelo do toho.
"Na tvojom mieste by som sa ani nepokúšal o útek," poradil mi a prešiel okolo mňa.
"Pretože ma zastavíte?"
"Pretože ťa budem naháňať"
"A chytím ťa"