Palec a tichá voda přehled

Palec a tichá voda
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534535/bmid_palec-a-ticha-voda-65f83c0d1467f.jpg 4 40 40

Viktor Palec série

< 3. díl

U rybníka za vsí je nalezen mrtvý rybář. Jde o Emila Rybku, uzavřeného samotáře. Roky byl v invalidním důchodu a vedl nenápadný život. Záhy vyjde najevo, že zemřel násilnou smrtí, a rozjede se vyšetřování vraždy. V domě mrtvého je nalezena značná hotovost a na jeho účtu je překvapivě vysoký zůstatek. Nikdo však netuší, jaký je původ těchto peněz? Emil Rybka zřejmě vedl zcela jiný život, než se jeho sousedé domnívali...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Palec a tichá voda. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

Honey0105
27.07.2024 3 z 5

Nenáročná detektivní série. Jsem ráda, že jsem na ní na audiotéce narazila a mohla jsem si zpříjemnit těch pár nočních. Díl od dílu jde o lepší počin. Přesto jde stále o průměrnou sérii. Knižně vždy raději sáhnu po něčem trochu temnějším. Pokud vyjde další díl, tak si ho ale ráda zase poslechnu.
Rozplétání tajů okolo Rybkovi osoby bylo zajímavé. Přesně to ukazuje, jak si občas myslíme, že někoho známe, ale.. Starosta Palec zde měl své místo, ale i přes název série ho nepovažuji vůbec za hlavní postavu. To ale nevadí. Pachatele jsem odhalila s velkým předstihem, ale ani to poslech nezkazilo. Tak uvidíme, zda se vyklube pokračování.

Nuttelka
14.07.2024 audiokniha 4 z 5

Jelikož se série jmenuje po starostovi, čekala bych, že postava Viktora se bude vyskytovat trošku více, ale budiž.. Název tohoto dílu je opravdu výstižný.. však nikdy nikdo pořádně neví, nezná své sousedy a čeho všeho jsme "schopní".. byl to docela velký propletec a tolik tajemství.. bohužel, nesmí o nich vědět "cizí" uši.. tento díl se mi líbil o chlup více než předchozí "Selská pýcha", takže tuto sérii doporučuji a řadím mezi zdařilé, nenáročné, pohodové detektivky z českého prostředí..


eDex
21.05.2024 5 z 5

Po přečtení několika posledních detektivek z edice Původní česká detektivka z MOBA, od nových českých autorů a autorek detektivek, začínám mít pocit, že má mnohem lepší a stoupající úroveň, než díla nově vylíhnuté "garnitury" tuzemských autorů z Kalibru, u kterých je naopak tendence kvality knih trvale sestupná.

Autorka i v tomto posledním díle povedené detektivní série mile překvapila. Skvěle vystihla české reálie a prostředí vesnice, dobře napsané postavy a především si mě získala uvěřitelná postava Palce.
Příjemné, napínavé až do konce.
Doufám, že nás autorka nenechá dlouho čekat na pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Palec a tichá voda v seznamech

v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst15x
v dalších seznamech1x