Pamäti klubu Pickwickovcov přehled

Pamäti klubu Pickwickovcov
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136547/bmid_pamati-klubu-pickwickovcov-2yB-136547.jpg 4 260 260

Je to veľmi vtipné rozprávanie o istom klube, ktorý bol pomenovaný podľa svojho zakladateľa, dobrosrdečného pána Pickwicka. Je to zábavné čítanie.

Literatura světová Romány
Vydáno: , SVKL - Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry

The Posthumous Papers of the Pickwick Club, 1837

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pamäti klubu Pickwickovcov. Přihlašte se a napište ho.

Kolumbus531
14.12.2024 5 z 5

Počkat, počkat, počkat! Vy mi chcete říct, že je zde kniha o Muži, který je DOSLOVA Sigma 19. století? Musím přečíst! Ano, pánové a dámy, Kronika Pickwickova Klubu je perfektní ukázka, jak takový Muž má mluvit, chovat se a zejména vzpouzet se Manželskému svazku! Ehm, no když už máme tento dramatický začátek, pojďme si povědět, o čem celá kniha vlastně je. Hlavní postavou je sám Pickwick, který později v příběhu má i sluhu Sama Wellera. Dvojice a její vztah se mi velmi líbily, tož jak Dobromyslný Pickwick byl a jak praktický Sam často je. S těmahle a třemi dalšími mládenci zavítáme všude možně po Londýně a anglickém venkově. Jsou zde večírky, Vánoce, cesty, ale i takový armádní výcvik nebo vězení pro dlužníky! Kniha je plná dialogů, postav a dějů, až by se v tom člověk ztratil, ale zato se jedná o velmi příjemné a kvalitní čtení.

A výtky? Na délku knihy si stěžovat nemohu, neboli kniha byla původně vydávána po kapitolách v časopise. Postav je zde nasekáno, ale každá důležitá má vlastní charakter. Díky stáří knihy je zde ale mnoho, MNOHO slov, kterým jsem nerozuměl, ale aspoň už vím, co je to tabatěrka :D

Hodnotím 98/100 :-)

Kabuky
14.07.2024 5 z 5

Klasika povinné četby.

MilanBrabec
06.05.2024 5 z 5

Neskutečná legrace v podání ctihodných dobromyslných gentlemanů a jejich dobrodružství. Na struktuře knihy je znát její původní časopisecké vydání na pokračování. Ale právě to může vyhovovat čtenářům, kteří hledají rychlé a krátké rozptýlení a pobavení - přečtete si jednu kapitolu, uzavřenou historku, a můžete knihu odložit na další den.

36 nových eknih zdarma ke stažení

25.08.2021

Knižní novinky (3. týden)

11.01.2020

Kniha Pamäti klubu Pickwickovcov v seznamech