Pan Kdybych hledá kamaráda přehled

Pan Kdybych hledá kamaráda
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94399/bmid_pan-kdybych-hleda-kamarada-yTn-94399.jpg 4 120 120

Už jako malý Kdybýšek měl jediného přítele: plyšového Psa. Teď je z něho stárnoucí pan Kdybych, který si věčně stýská. Potřeboval by nějakého kamaráda, který nevypadá jako pes, umí hrát šachy nebo aspoň lízaný mariáš a hlavně: dá se s ním jít do hospůdky, do přírody nebo do divadla. A tak jeho chytrý Pes dá do novin inzerát: Pan Kdybych hledá kamaráda. Seznámení možné na lavičce u sochy básníka na Petříně. A hned nato se na lavičce u pana Kdybycha vystřídá podivná galerie postaviček: pan Abych, pan Jábych, pan Cobych, paní Květa Ledabych Den co den tu sedá také ijáčkovsky ustýskaný pan Nebych, který už na žádné kamarádství nevěří. Jak asi tenhle příběh může skončit! Šťastně!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pan Kdybych hledá kamaráda. Přihlašte se a napište ho.

Ivana11
15.10.2024 4 z 5

Kdybych, Nebych, Ledabych, Abych, Jábych, Cobych a plyšový pes. Vtipné hříčky se slovy v roztomilém příběhu.

jitka_dankova
02.10.2024 5 z 5

Kratičká ztřeštěná knížka, která vzdává hold našemu krásnému jazyku. Je zdarma tady ke stažení na Databázi knih a krásně padne hned do dvou letošních čtenářských výzev (Kniha, která má v názvu “kdyby a Kniha od držitele Ceny Jaroslava Seiferta). A k tomu roztomilý pejsek? No jasně, že jsem sáhla právě po tomto roztomilém příběhu. Na to, že je kniha příběhem o stáří a osamělosti a pokusech z té samoty vyjít, mne dokázala pobavit a vlastně i pohladit na duši. Hledání kamarádů není jednoduché a já jsem ráda, že pan Kdybych toho svého našel.

Booky84
17.09.2024 4 z 5

Roztomilá knižní jednohubka před spaním. Plyšový pejsek byl skvělý. Hledání přítele není vždy jednoduché. Čeština je prostě úžasný jazyk.

Nové eknihy zdarma ke stažení (červen)

29.06.2020

Kniha Pan Kdybych hledá kamaráda v seznamech