Dvě věže přehled

Dvě věže
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151642/pan-prstenu-dve-veze-151642.jpg 5 7710 7710

Pán prstenů série

V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magická věc se však ztratila, aby po mnoha letech padla do rukou Bilba Pytlíka. Trilogie Pán prstenů vypráví o nebezpečné cestě Bilbova příbuzného Froda, který musí opustit ospalou vesničku Hobitín v Kraji a vydat se na nebezpečnou cestu přes celou Středozem k Puklinám osudu, aby zničil Prsten, a zmařil tak Sauronovy temné plány.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Argo

The Two Towers, 1954

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě věže. Přihlašte se a napište ho.

Forsaken
31.01.2025 5 z 5

Mé první setkání s dílem J. R. R. Tolkiena a láska na první četbu. Následně jsem ocenil i skvělý první díl, který byl spíše poklidnějším úvodem do tohoto propracovaného příběhu, zatímco Dvě věže už proti němu přetékaly akcí. Jsou ale napsány tak skvělým způsobem, že jsou boje nevyhnutelnou součástí děje a ne prvoplánovým kalkulem, jímž se staly ve filmové podobě. Autor se nesnaží čtenáře ohromit silami soupeřících armád; tím hlavním je pro něj i nadále láska k bližnímu, láska k přírodě a potřeba přinést v případě nouze oběť nejvyšší, pokud nelze jinak.

MarcoPolo936
22.01.2025 5 z 5

Úžasné pokračování a můj oblíbený Gandalf : "Moudří hovoří jen o tom, co znají, Grimo, synu Gálmódův. Stal se z tebe nedovtipný červ. Mlč tedy a drž rozeklaný jazyk za zuby. Neprošel jsem ohněm a smrtí, abych si vyměňoval křivá slova se sluhou, dokud neudeří blesk.." Další díky tam nahoru bráško, žes mě naučil milovat toto úžasné Tolkienovo dílo...Ke knize při vydání z r. 2002 navíc nádherné ilustrace Alana Lee.

nikca1994
01.01.2025 4 z 5

Dvě věže jsou o poznání akčnější, než první díl. Na bitvy se tu neklade tak velký důraz jako třeba ve filmu, ale vůbec to neubírá na ději. Je v tom všechno. Bitvy, přátelství, zlo, beznaděj i naděje.

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024

Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012

Ocenění knihy (1)

1957 - International Fantasy Award (Fiction)

Kniha Dvě věže v seznamech

v Přečtených12 193x