Návrat kráľa přehled

Návrat kráľa
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29880/pan-prstenov-navrat-krala-29880.jpg 5 7442 7442

Pán prstenů série

< 3. díl

Pokračovanie úspešnej trilógie Pán Prsteňov, v ktorom sa zavŕši príbeh putovania hobita Froda k Puklinám osudu a vojny, ktorá zavládla v Stredozemi.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Slovart (SK)

The Return of the King, 1955

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat kráľa. Přihlašte se a napište ho.

Avrilenicka
dnes 4 z 5

Krásný

Shindo
16.01.2025 5 z 5

Triumfálny záver celej trilógie a návrat právoplatného kráľa k moci. Schyľuje sa k veľkej vojne. Spoločenstvo sa rozpadá po tom, čo úspešne splnilo svoju úlohu, ale hobiti musia po návrate urobiť poriadky ešte doma v Grófstve.
Záverečná kapitola zahriala pri srdci. Určite si niekedy prečítam celú trilógiu znova len tentokrát dúfam, že to zasa nebude o 20 rokov.

Po prečítaní trilógie si uvedomujem aj rozdiely medzi knihou a filmom. Škoda postáv, ktoré sa do filmu nedostali. Trebárs taký Ghân-buri-Ghân bol super.

Sam was the true MVP.

nikca1994
12.01.2025 4 z 5

Zavěrečný díl Pána prstenu. Kniha se mi četla dobře a celkem rychle i když občas jsem měla pocit,že se to docela táhlo. V knize mi chybělo napětí co je ve filmu,ale byla to zajimavá kniha s trochu odlišným tématem než ve filmu,což bylo fajn konec se mi líbil.

Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012

„Smrt je jen další cesta, kterou musíme jít.“

„Zrádce může někdy zradit i sebe samého a vykonat dobro, které nezamýšlel.“

„Naděje se rodívá, když už nám nic nezbývá.“

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (1)

1957 - International Fantasy Award (Fiction)

Kniha Návrat kráľa v seznamech

v Přečtených11 781x