Společenstvo Prstenu přehled

Společenstvo Prstenu
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114831/spolecenstvo-prstenu-114831.jpg 5 9086 9086

Pán prstenů série

První svazek světoznámé trilogie, zaujímající dnes čelné místo v klasické světové fantasy. Tolkien v díle volně navazujícím na Hobita rozvíjí dramatický příběh o kouzelném prstenu, který hraje klíčovou roli v boji dobra a zla v dávnověké Středozemi. - Fanbook.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , SFK Winston

The Fellowship of the Rings, 1954

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Společenstvo Prstenu. Přihlašte se a napište ho.

Shindo
12.12.2024 5 z 5

Po vyše 20 rokoch som sa rozhodol, že si prečítam celú trilógiu znova. Až neskôr som zistil, že tento rok uplynulo 70 rokov od prvého vydania Pána prsteňov. Symbolicky sa teda vraciam na začiatok, hoci som medzitým stihol prečítať takmer všetko, čo od Tolkiena vyšlo v českom alebo slovenskom preklade.

Pánovi prsteňov niet čo vytknúť. Spoločenstvo je v podstate celé iba o putovaní. To je však vykreslené tak pútavo, že človeka okamžite vtiahne. Je vidieť, že Tolkien svoj svet vypiplal do najmenších detailov, už len na Spoločenstve vraj pracoval dobrých 12 rokov. Ťažiskovou je tu kapitola Tieň minulosti, ktorá vysvetľuje, ako to s Prsteňom vlastne bolo.

nikca1994
10.12.2024 3.5 z 5

Tuhle knihu jsem kdysi měla jako povinnou četbu,kterou jsem si vybrala a po letech jsem se k ní znovu vrátila, protože se mi líbí. Fajn bylo jak tam popisují co jsou Hobiti zač a jak Frodo získal prsten. První díl knihy se mi líbil míň než první filmový díl. V knize se to chvílemi táhlo a nebylo to tak akční jako ve filmu, což byla škoda,ale i tak to bylo zajímavé čtení. Jdu si přečíst další díl.

Lamanai
05.12.2024 3.5 z 5

Nejvíc se mi líbí Tolkienova posedlost svým světem. Bylo by nespravedlivé příběhu vyčítat to, že jsem z fantasy světů četl i poutavější příběhy, protože ty na něm ve většině případů staví a nezměrně z něj čerpají. Přesto jsem od knihy čekal trochu víc. I tak byla stokrát lepší než film.

Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)

28.04.2024

Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)

17.03.2024

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Rada je nebezpečný dar i od moudrého moudrému a každá cesta může vést ke špatnému konci.

Zoufalství to není, protože zoufat si mohou jen ti, kdo vidí neodvratný konec.

Rozhodovat můžeme jen o tom, co udělat s časem, který nám byl dán.

Ocenění knihy (1)

1957 - International Fantasy Award (Fiction)

Kniha Společenstvo Prstenu v seznamech

v Přečtených14 407x