Pán se stará přehled

Pán se stará
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553194/bmid_pan-se-stara.png 5 31 31

Josef Prokeš (*1980), vyhledávaný kněz českobudějovické diecéze, duchovní doprovázející, skaut a horolezec se ve své první knize zabývá celou řadou závažných křesťanských témat, k nimž přistupuje s otevřeností, poctivostí a autenticitou, přitom s důkladným vzděláním a duchovní zkušeností. Otevírá tak prostor k hlubšímu promýšlení, ale též radosti, která se z opravdové víry rodí. Jako červená nit se knihou vinou citace z exhortace Evangelii gaudium, jež ukotvují Prokešovy úvahy ve směru, který vytyčil pontifikát papeže Františka. Autor je jedním z nemnoha, kteří v českém prostředí zcela otevřeně přemýšlejí o tom, jak renovovat fungování stárnoucích a dnešním požadavkům nedostačujících církevních struktur.... celý text

Náboženství
Vydáno: audiokniha , Slyš to
Interpreti: Josef Prokeš

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán se stará. Přihlašte se a napište ho.

huhuhu
18.03.2022 5 z 5

Výborná kniha, určená především lidem uvnitř katolické církve, vhodná pro pomalejší (a rozjímavé) čtení. Vychází z apoštolské exhortace papeže Františka Radost z evangelia, ale autor se nebojí úvahy o křesťanství a církvi prokládat vlastními zážitky a vzpomínkami, díky čemuž se text snadno a příjemně čte (v tom mi připomíná knihy P. Heryána). Nejvíc mě nadchla kapitola Nevyslyšená modlitba.

Měla jsem tu čest zúčastnit se i jedné přednášky P. Prokeše a vím, že je to moudrý a zapálený kněz, který má rozhodně co říct. Jeho prvotina to jen potvrzuje a já moc doufám, že bude psát dál.

tmancal
01.02.2021 5 z 5

Četl jsem ji tak trochu za domácí úkol, než jsem se měl setkat s autorem a dostal jsem od obou mnohem víc než jsem čekal. Pro někoho, kdo se musí neustále prát s vlastní arogancí a přezíravostí vůči ostatním je to velice užitečná kniha, stejně tak jako je užitečné se setkat s autorem. Kniha opřená o Evangelii gaudium papeže Františka se čte snadno, snadno se odkládá a zase otvírá a končí podněty pro sebezkoumání, kvůli kterým je lepší ji nikdy nezakládat příliš hluboko do knihovny. Měla by být pořád po ruce.

Jarka_rybář
31.12.2020 5 z 5

Krásná kniha. Velmi jemná. Citlivě a s rozvahou překládané úvahy o životě naší církve. Líbí se mi, jak s jemně a s respektem vůči tématům autor popisuje českou církev a předkládá návrhy na nové cesty ve světle exhortace (spisu) Evangelii gaudium papeže Františka.
Jsem moc ráda, že jsem ji četla. Forma - krátké úvahy- i způsob psaní mi dokonale vyhovovaly.

Kniha Pán se stará v seznamech

v Mé knihovně15x