Pán Světla přehled

Pán Světla
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14684/pan-svetla-14684.jpg 4 54 54

Je dávno po zániku života na zemi. Skupina lidí však vyvinula nové supertechnologie, s jejichž pomocí dosáhli moci bohů i božské nesmrtelnosti jako skuteční bohové. Bohyně ničení, Pán smrti, Bůh požitků a další bohové musí čelit Siddhartovi, ze kterého se stává Lovec démonů a Pán světla.

Literatura světová Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Classic And

Lord of Light, 1967

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán Světla. Přihlašte se a napište ho.

cyberstorm
06.01.2023 5 z 5

Najlepšia Zelazneho kniha. Nádherná kombinácia mytológie, náboženstva, fantasy a hard scifi, v ktorej autor skvelo spriada niekoľko dejových nitiek a flashbackov dokopy a vytvára nadherný vzor. Príbeh o rebélii proti Nebesiam, láske i pomste v nezvyčajnom pozadí. Za mňa celkovo jedno z najlepších scifi vôbec!

Elkiss
09.03.2021

Pridam se k poslednim komentarum, i kdyz jsem prozatim knihu nedocetla, tak nebudu hodnotit. Jednou se k ni treba vratim, ale vazne jsem jako predchozi uzivatele nepochopila o co tam vlastne jde. Skoncila jsem v pulce, pricemz uz jsem poslednich 10 stran vubec nechapala a nevedela o cem vlastne ctu. Asi to neni sci-fi pro me, protoze sci-fi si predstavuju uplne, ale uplne jinak. Tohle je mozna kniha pro nekoho, kdo se od nabozenskych knizek chce odreagovat, nejakym smyslenym pribehem, ale ne pro nas, kteri maji radi jasny a srozumitelny dej, malo dialogu a hodne zapletek a zvratu.

eraserhead
01.11.2020 2 z 5

Tak tohle jde opravdu mimo mě. Komentář silně subjektivní. Popravdě, vůbec jsem nepobíral co čtu, nebyl bych nikomu schopen říct, o čem to je - hromada postav, jimž se neustále mění jména, samí bohové, svatí, spirituálně laděná mluva, popisy a rozhovory o ničem, nikam se moc nevinoucí děj. Možná to je jen jedna velká alegorie, možná jen snůška nadýchaných slov, souvětí a květnaté popisnosti, ale přesně styl fantastiky, který nemusím a nebaví mě. Přišlo mi to jako mix Shakespeara, antických bájí a orientální mytologie. Trochu nechápu co na tomhle čtenáři vidí a co jim to dává. Na druhou stranu, je až neuvěřitelné (v tom pozitivním smyslu) jak někoho něco takového napadne a hodí to na papír. A uznávám, že ta forma nakonec i má něco do sebe a není úplně špatná. Nechci tvrdit, že je ta kniha špatná, nudná nebo nezáživná. Ale prostě nejsem cílovka, ani vzdáleně, tohle mě neba...

Ocenění knihy (1)

1968 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Pán Světla v seznamech