Pán věže přehled
Anthony Ryan
Stín Krkavce série
Tváří v tvář hrozbě musí i ta nejváhavější ruka nakonec pozvednout meč. Vélin Al Sorna je unavený z války. Ve službách Sjednoceného království a Víry prošel bezpočtem bitev. Jedinou odměnou mu však byla ztráta lásky, smrt přátel a zrada krále. Po pěti letech v alpírském žaláři touží po návratu domů a klidném životě bez válek a vražd. Revinou jedinou touhou je však vrazit Vélinovi na uvítanou v rodné zemi nůž do srdce. Zničil její rodinu i její život. Nic ji neodradí od krvavé pomsty – dokonce ani hrozba vpádu nejmocnějšího nepřítele, jakému kdy království čelilo. Jakmile však vzplanou válečné ohně, z protivníků se stávají spojenci, a co bylo dříve pravdou, mění se v lež. Pokud má být království zachráněno, musí Reva přijmout budoucnost, jakou si nepředstavovala, a Vélin se musí znovu ponořit do minulosti, kterou by nejraději pohřbil... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2018 , OneHotBookOriginální název:
Tower Lord, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán věže. Přihlašte se a napište ho.
Tahle válečnická fantasy trilogie mě bohužel nedokázala úplně pohltit ani druhým dílem. Postavy už jsem si sice zapamatovala, přesto pro mě ale bylo obtížné střídání kapitol z pohledu různých charakterů. Kapitoly jsou dlouhé a proto člověku trvá, než si vzpomene, kde se která postava vlastně nachází, a co zrovna řeší.
Z knihy mám pocit, že zkrátka čtěte dál a dál a příběh nějak plyne... Bohužel to, alespoň pro mě, není tak, že postavám fandíte a prožíváte jejich osudy, bojíte se o ně a radujete se s nimi. Takové pocity jsem prožívala u jiných fantasy.
Poslechnuto jako audiokniha. Kniha výborně namluvená, stejně jako předchozí díl. Děj krásně odsýpal a pěkně mi vyplňoval chvilky při procházkách se psem.
Žebříček nejprodávanějších eknih v listopadu 2015
02.12.2015
„Nemůžeme ovlivnit, kterou cestou se v životě dáme, volíme jen způsob, jakým po ní půjdeme.“
„Vždy vidíme víc, než si sami uvědomujeme, ale v paměti to zůstává. Zvlášť, když vidíme něco, čemu nerozumíme.“
„Co se jednou zlomí, zlomené už zůstane. Tak to na světě chodí.“
Kniha Pán věže v seznamech
v Přečtených | 1 859x |
válečnictví otroctví víra bitvy námořní bitvy nadpřirozené schopnosti střet civilizací a kultur hrdinská fantasy fantasy romány
2014 | Píseň krve |
2018 | Oheň probuzení |
2016 | Královna ohně |
2015 | Pán věže |
2020 | Volání vlka |
Co napísať k 2 dielu tejto série? Na zaciatku som sa bal aké to bude keď sa bude skákať z postavy na postavu,moc som tomu šancu nedával....ale na konci som nadšený dej mal spád len tu záverečnú bitku mohol autor viac rozpísať...ale aj tak som si to uzil