Pandemie přehled
Franck Thilliez
Komisař Sharko série
Další díl série s Franckem Sharkem a Lucií Henebelleovou od nejčtenějšího autora francouzské krimi. Člověk, jak ho známe, je nejhorší virus na planetě. Rozmnožuje se, ničí, dusí své vlastní zdroje, bez respektu, bez strategie přežití. Bez nás směřuje tato planeta ke katastrofě. Zachráněni budou jen ti nejlepší, ostatní musí být zničeni. Řešením naší budoucnosti jsou mikrobi. Po posledním dílu Strach přichází nové dobrodružství pro komisaře Francka Sharka a Lucii Henebelle. A tentokrát jde skutečně o dost – o záchranu lidského druhu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , XYZ (ČR)Originální název:
Pandemia, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pandemie. Přihlašte se a napište ho.
Velmi zajimavy namet a kniha ma spad. Trochu mi vadily ty podrobne detaily hruz, nekdy se mi i zvedl zaludek a to jsem na thrilery i horory zvykla. Takze hvezda dolu. A druha za ten roztahany zaver. Clovek skoro nedycha, napeti, zda se jim podari zasahnout vcas a do toho presny popis cest, kudy jedou, dopravni situace, odevu okolojdoucich....Takze vlastne takovy prumer. Myslim, ze za mne to prumeru odpovida.
Franck Thilliez: Všechny otevřené dveře je potřeba zase dokonale pozavírat
18.05.2021
Knižní novinky (9. týden)
28.02.2021
Kniha Pandemie v seznamech
Exkurze do říše virů a jejich možného zneužití je jakoby inspirována COVIDem, ale bylo to psáno věštecky o dost dříve. V knize jsou za pandemií pěkně vyčůraní teroristé, komunikující na Darknetu a tak má policie a protiepidemická služba v Paříži plné ruce práce. Možná si mohl autor odpustit sáhodlouhé popisy epidemiologických postupů a jiné zdržovačky, aby byl román více čtivý, ale i tak to to docela šlo.