Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré přehled
Gabriela Futová
Elvíra Moudrá je zelená. Má natahovací uši. A je to učitelka. Ne jen nějaká obyčejná. Je to učitelka v skřítkovské škole. Učí skřítky to, co potřebují k přežití – důkladně se schovat, chodit absolutně potichu, zneviditelnit se, rychle utéct před kočkou, ale hlavně překonat svůj strach. Skřítci se na vlastní kůži učí, co je opravdová hrůza, ale i jak svému strachu nepodlehnout a ochránit sebe i ostatní v nebezpečných situacích. Vždyť strach má velké oči. A co je nejdůležitější pro takového skřítka? No přece umět se co nejdokonaleji skrýt! A nenechat se sežrat kočkou, samozřejmě…... celý text
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2018 , BrioOriginální název:
Nototo a strašidelná škola Elvíry Múdrej, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré. Přihlašte se a napište ho.
Táto kniha bola pre mňa veľmi príjemným prekvapením. Skvelý príbeh, skvelé postavičky malých škriatkov, ktorí môžu malým čitateľom pomôcť prekonávať prekážky. Ilustrácie v knihe sú tiež úžasné. Odporúčam ja, aj všetci predkšoláci, ktorým som túto knihu čítala a náramne si ju užívali, každý deň sa tešili na novú kapitolu a chceli čítať aj pokračovanie, ktoré ale žiaľ nie je :)
Knihu som čítala deťom pred spaním, ale priznám sa, že ma neoslovila. Príbehy dlhé, rozvláčne, predvídateľné. Oceňujem však pekné ilustrácie.
Kniha Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré v seznamech
2019 | Kapky na kameni |
2010 | Poškoláci |
2001 | Hľadám lepšiu mamu |
2008 | Naše máma je bosorka! |
2003 | Nezblázni sa, mamička |
Knížka byla pro nás (Fabiolka&babička) velmi potěšující překvapení. Neotřelé postavičky s vtipnými jmény a vlastně jsme se kromě jemně ukázaných “životních poučení celé čtení i výborně bavily. Čtení bylo i napínavé a strašidelné, jenže dobře z knížky víme, že strach má velké oči, takže v pohodě.
Panejo, to byla jízda, Matičkoskákavá, přečetly jsme za 4dny. A obrázky ,ty jsou přímo překrásné :).