Panenka přehled

Panenka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534692/bmid_panenka-65fbdefdd52d9.jpg 4 351 351

Freyja & Huldar série

Přináší jenom zkázu a smrt Malá Rósa si navzdory protestům své matky Dísi z plavby na rybářské lodi přinese domů starou rozbitou panenku, se kterou se ještě večer pochlubí na sociální síti. Ráno je odpudivá hračka pryč a matka mrtvá... O pět let později pátrá sympaticky ošuntělý detektiv Huldar s kolegy uprostřed rozbouřeného moře po lidských ostatcích. Identifikace nalezených kostí ale bude mnohem náročnější, než se zprvu zdá. A aby toho nebylo málo, policii navíc zamotá hlavu brutální vražda bezdomovce. Dětská psycholožka Freya je policií přizvána k jednomu z případů sexuálního zneužívaní nezletilých a opět se tak ocitá po boku Huldara. Jak se postupně ukazuje, několik z dalších kauz k překvapení všech spojuje právě v současné chvíli nezvěstná holčička a její zlověstně zírající panenka... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Brúðan, 2018

Interpreti: Klára Cibulková

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panenka. Přihlašte se a napište ho.

Ctv
21.10.2024 4 z 5

Poslední dobou jedu na vlně Yrsy a další v řadě (respektive další volná v knihovně) byla Panenka.
Měla jsem obavy z nějaké duchařiny a nadpřirozených jevů, ale to se naštěstí nekonalo.

Kniha mě od začátku bavila a dost mě chytla. Rozmotávání chuchvalce zpočátku zdánlivě nesouvisejících příběhů a nacházení spojovacích nitek bylo tak akorát dobře dávkované a napínavé.

Na konci jsem ale knihu odložila trochu zklamaná a musela jsem chvíli přemýšlet proč vlastně. Shrnula bych to asi do těchto bodů:
- autorka se snažila být vtipná a vkládala do textu řadu rádobyúsměvných přirovnání, které mi ale vtipné nepřišly
- ten spletenec byl možná až příliš zamotaný a příliš komplikovaný
- závěr knihy, kdy je celá záhada vysvětlena Huldarem Freye u stolu nad večeří a sklenkou vína, byl hodně zkratkovitý a odbytý

Nicméně pokud máte rádi Yrsu, tak knihu nelze než doporučit. Poslední kapitola vám to stejně všechno otočí o stoosmdesát :-).

Jíťa307
14.09.2024

Audiokniha mě velmi bavila. Děj plyne po několika liniích, panenka je tak krásně popsaná, až jsem si ji sama představila a chvílemi i věřila, že za vše může ona. Samozřejmě vše bylo způsobeno lidskou rukou. Část záhady jsem uhodla, ale ten konec, ten byl (aspoň pro mě) fascinující. Určitě doporučuji.

monushka
09.09.2024 4 z 5

Na Panenku jsem se těšila z celé série nejvíce, ale bohužel mě nejvíce zklamala. Z doposud všech prozatím přečtených knih o Freyje a Huldarovi mě tahle zklamala. Dle anotace jsem čekala jiný příběh. A tentokráte se u mě nedostavil ani žádný wow efekt.
Hodnotím 3,5 hvězdami a jsem zvědavá na další příběh.

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022

Kniha Panenka v seznamech