Panenky z ku-ku-kuřice přehled
Petra Braunová
Co všechno se dá objevit u babičky na záhonku? Karlík tráví léto u babičky na venkově, ale někdo mu prázdniny neustále kazí. Protivná sestřenice Týna! Pořád se mu pošklebuje – Karlík totiž zadrhává v řeči. A tak je raději sám. Jednoho dne uvidí u babiččiných záhonků maličké stopy a najde i botičku. Kdo ji ztratil? Skřítci přece neexistují. Karlík se rozhodne vypátrat, co to znamená. Vydá se na průzkum a objeví neuvěřitelné bytosti. Mohl by se snad stát jejich kamarádem?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panenky z ku-ku-kuřice. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Panenky z ku-ku-kuřice v seznamech
2007 | Ztraceni v čase |
2010 | Ema a kouzelná kniha |
2014 | 3333 km k Jakubovi |
2017 | Dům doktora Fišera |
2012 | Tramvaj plná strašidel |
Autorka, jak je jejím zvykem, napsala další báječný příběh pro děti, v kterém čtenáře provází nejen napínavými okamžiky, ale upozorňuje i na něco nemilého. Tady se to týká koktání a přemíry závislostí na čemkoli a také vztahů, a to jednak mezi blízkými lidmi a jednak mezi lidmi a Zemí.
Knížka má krásné ilustrace a je vlastně skvělým propojením dětské touhy po setkání s nadpřirozenými bytostmi s neméně silnou touhou po příjemném a spokojeném životě na naší zázračné planetě.
Vřele doporučuji především v rodinách, kde děti začínají být příliš závislé na mobilu a pod.