Panenky z ráje přehled

Panenky z ráje
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330519/mid_panenky-z-raje-iJV-330519.jpg 4 646 646

Příběh dívek z bohaté egyptské rodiny, které v poutech islámu a rodových tradic bojují za své právo na štěstí a vlastní životní cestu. Přes dobrodružství a tragédie následující po jejich útěku od rodiny se jim podaří najít vlastní identitu v práci a lásce.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress

Virgins of Paradise, 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panenky z ráje. Přihlašte se a napište ho.

Jana-Marie
08.09.2024 3 z 5

Kniha zajímavá - oceňuji, že jsem se dozvěděla více o životě v Egyptě tehdejší doby, o politických nepokojích atd. Nicméně - asi na mě v knize bylo až moc postav a příběhů a jako celek mě kniha moc neoslovila, od autorky jsem četla lepší.

Myš007
01.08.2024 5 z 5

Moje první kniha od této autorky a rozhodně ne poslední. Ačkoliv tam bylo hodně postav, rozhodně se mi nepletly. Velice čtivé a napínavé čtení. Občas trochu ve stylu červené knihovny, ale ne nijak zvlášť. Drsně popsaná problematika ženské obřízky. Člověku až zůstává rozum stát nad tím, jak matky a tety dokážou mrzačit malé holčičky, své vlastní děti. Čtenář zároveň pronikne do smýšlení muslimů. To, co muži smí dělat zcela běžně, je pro ženy zločin. Pokud dojde ke znásilnění, může za to žena, buď ji zabijí, nebo vyženou. Muži stojí jen o mužské potomky, dcery pro ně nemají žádnou hodnotu. Muži smí všechno, ženy nesmí nic. Knihu si za nějaký čas ráda přečtu znova a pořádně si ji vychutnám, teď jsem ji spíše zhltala. Dávám do doporučených a jdu se pustit do knihy „Pod africkým sluncem“ od stejné autorky.

dddenisag
08.11.2023 5 z 5

Četla jsem už třikrát, a určitě se k ní ještě párkrát vrátím.

Kniha Panenky z ráje v seznamech

v Přečtených1 163x