Paní jara přehled

Paní jara
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513176/bmid_pani-jara-64e5d8b4cd1cf.jpg 4 83 83

Paní jara série

1. díl

Příběh Vesny, bohyně jara. Když svět, jako ho dnes známe, už neexistuje. Když děti vyrůstají jen v ústavech. Když další válka zničila i poslední střípky lidskosti v nás, přichází ona. Paní jara zahalená v oparu prvních jarních bouřek – bohyně, která je připravena postavit se na stranu obyčejných smrtelníků. Stala se totiž jednou z nás.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní jara. Přihlašte se a napište ho.

Proveju
19.01.2025 5 z 5

Do knihy jsem šla s tím, že jsem si myslela, že se jedná o fantasy. Už během čtení jsem si ale začala uvědomovat, že paní Jara je mnohem více než klasické fantasy. Otvírá těžká témata jako: společenské postavení, násilí na ženách, anebo šikanu za vzhled. Líbilo se mi, jakým způsobem se těchto témat autorka dotýkala, aby nepřehlušily fantasy zápletku, a zároveň ji krásně doplnily. Jen ten konec? Takhle to přece nemůže skončit! No nic, už teď se moc těším na druhý díl, který snad brzy vyjde.

Galloway
16.01.2025 5 z 5

Těšíte se na jaro? Na první paprsky, které zahřejí vaši tvář? Už nedočkavě vyhlížíte první sněženky vyčuhující ze sněhu?
Pojďte si ten čas zkrátit s touto nádhernou knihou.

Vzhled této knihy je až neskutečný. Krásná obálka je totiž jen začátek. Vesna a Star mají vlastní barvu stránek. Ale nejkrásnější jsou květiny, které vás provází každou stránkou! Už jenom tím jsem byla uchvácena. A pak přišel samotný příběh!

Text je tak krásně a lehce napsaný, že mě čtení unášelo na něžné vlně. Autorka umí ve správné chvíli přidat i pořádnou drsnost, surovost a zlost.

Když píši tuto recenzi, ještě pořád zpracovávám tolik emocí, které nedokáži úplně popsat. Jsem nadšená celou knihou, něhou příběhu, bolestí Star a lidí, kteří byli vyloučeni z normálního života, kdy jejich život byl jen bojem o přežití.

V tuto chvíli je těžké vybavit si, který příběh mě natolik pohltit, kvůli kterému jsem cítila tolik krásných emocí. Musím říct, že kam se hrabou ořízky na knihách, protože tenhle vzhled knihy je božský. Můžu říct, že tuto knihu si zařadím mezi své srdcovky, kam patří například i Měděný jezdec. Doufám, že se brzy dočkáme pokračování.

gabriela8704
08.01.2025 5 z 5

Za mě opět úžasné mistrovské dílo k zamyšlení. Hloubka myšlenky obalena mystikou a hodnotami, které mezi sebou soupeři od nepaměti.

Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)

28.05.2023

Kniha Paní jara v seznamech