Bouře přehled

Bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506381/bmid_boure-OfY-506381.jpeg 4 159 159

Augsburg 1935. Nad Německem se stahují mračna k velké bouři a má to dalekosáhlé důsledky i pro rodinu Melzerových a jejich milovaný rodinný dům. Mariin úspěšný módní ateliér stojí krátce před zavřením poté, co vejde ve známost její židovský původ. Také její muž Paul má veliké starosti se zvládáním finanční situace v textilní továrně. Rostoucí tlak ze strany nacistické vlády mu způsobuje bezesné noci. A když se mu jednoho dne dostane naléhavé rady, aby se v zájmu uchování továrny s Marií rozvedl, musí jeho žena učinit závažné rozhodnutí, které jí změní život už navždy... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Sturm über der Tuchvilla, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouře. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (37)

katerina4564
10.09.2024 4 z 5

Děj tohoto dílu se odehrává ve velmi krátkém úseku a tudíž mi kniha přišla hodně dlouhá. Nevím zda některé pasáže budou mít vliv na budoucí vývoj, ale určitě bych několik desítek stran ubrala.
Třeba po přečtení 6.dílu změním názor, ale prozatím to vidím takto.
Je zajímavé si udělat pohled na dění v předválečném Německu, kdy Marie jako Židovka pociťuje změny a musí přitom učinit těžká životní rozhodnutí. Nutí to k zamyšlení, že to takto opravdu bylo a že podobné rodiny měly před sebou neskutečně těžkou dobu.
Těším se na další díl a vývoj vztahu mezi Marií a Paulem.
Závěrem bych měla výtku k neustálým zdrobnělinám, mně prostě ta cizí jména nejdou do oka, když jsou zdrobnělé a zároveň počeštěné.

Jara.v
09.09.2024 5 z 5

Tuto knihu jsem si četla až po delší odmlce, ale hned jsem si vzpomněla na všechny členy rodiny Melzerových. Nástup rasové nesnášenlivosti vůči židům a totální ignorace některých Němců je až neuvěřitelná, ale víme, že se to dělo a kam to až zašlo. Je hezké sledovat, jak se některé postavy vůbec nemění. Bylo to čtivé a jsem zvědavá na další díl.


eva-lupen
15.05.2024 5 z 5

Díl od dílu lepší. Je moc dobře, že nezůstalo u trilogie, protože teprve v pokračování se něco děje. Líbí se mi, jak se postavy vyvíjejí a historicky jsou tyhle díly obzvlášť zajímavé.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vychází další pokračování nejslavnější rodinné ságy

01.07.2022


Hotel Ville a další knižní novinky (26. týden)

26.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bouře v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených222x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených8x
v Knihotéce183x
v Chystám se číst111x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech3x