Vzkříšení (2010) | Databáze knih

Vzkříšení přehled

Vzkříšení
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36760/bmid_vzkriseni-5GH-36760.png 4 45 45

Panství série

< 2. díl

Co se s námi stane po smrti? Existuje skutečně posmrtný život? Máme duši? Existuje Bůh? Pro Michaela Gabriela leží odpovědi na tyto otázky v jiné dimenzi, v oblasti věčnosti, kde neexistuje čas, pouze čirá životní síla… čirá existence. A v naší současnosti, přesně jak bylo předpovězeno v pět set let starém mayském kodexu Popol Vuh, se narodí dva chlapci – Michaelovi synové. Bělovlasý Jacob s azurově modrýma očima, obdařený nadlidskými fyzickými schopnostmi, inteligencí a znalostí podstaty vesmíru, ví od narození, že je předurčen k větším činům. Jeho tmavovlasý bratr Immannuel se nechce hlásit ke svému genovému dědictví a touží po normálním životě. Ale ke vzkříšení jejich statečného otce a záchraně lidské rasy před věčně se opakujícím sebezničením je potřeba, aby obě dvojčata spojila svoje síly. Avšak ve stejný osudný den, kdy se narodila dvojčata, přichází na svět i další dítě. Překrásná schizofrenní Lilith, která se svým nadlidským genovým potenciálem vyrůstá vystavena odvrácené straně existence, se po temné stezce vydává přes miliony světelných let ke vzdálené Xibalbě – mayské verzi pekla. Tak začne velkolepá bitva dobra a zla… a bude odhalen konečný osud lidské rasy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art

Resurrection, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzkříšení. Přihlašte se a napište ho.

Margarett_Lindd
28.01.2025 3 z 5

Jak už to často bývá, tak navazující díly bývají slabší, přesto jsem se, podle popisu, na tenhle díl těšila víc než na první. Ale bohužel, nakonec jsem z něho nebyla tak nadšená. I do čtení jsme se musela od cca. druhé třetiny nutit.
Jako všechny, zatím přečtené, Altenovy knihy, se opět četla velmi dobře. Velmi se mi líbilo, jak si autor vymyslel fungování běžných věcí v budoucnu (snad je to srozumitelné). Spousty věcí by mě nenapadlo.
Děj měl i několik překvapivých momentů, ale nakonec jsem celkově nebyla tak nadšená jako u jiných autorových knih. Asi za to hlavně může, jak jsem již už zmiňovala u prvního dílu, to mimozemské vysvětlení. Hodnotím jako průměr.

Merlin_CZ
08.09.2023 2 z 5

druhý díl mi přišel takový ... dost nepřehledný. pořád se to relativně dobře čte, příběh je docela fajn, jen už to sklouzlo do trošku jiné roviny.

EleonoraGordon
05.08.2020 2 z 5

Ttrochu mě zaráží, jak tu lidé píší o nedotaženém konci. Nikdo si nevšiml, že se jedná o trilogii? Třetí kniha s názvem Phobos, ještě nebyla přeložena do češtiny. A vzhledem k tomu, jak je tomu dlouho od vydání překladu 2. knihy, už ani nikdy nebude.
Není divu, konec světa podle Mayů je už troch tabu. :D A ani knihy nejsou žádné terno. Přesně jak píší ostatní, dost zmatečné. I když 2. díl byl za mě mnohem zajímavější.
Ale i tak by bylo fajn, dozvědět se jak vše dopadlo. Po skoro 900 přečtených stranách bych to celkem ocenila :D

Kniha Vzkříšení v seznamech

v Mé knihovně107x