Papírová města přehled

Papírová města
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252291/bmid_papirova-mesta-3qZ-252291.jpg 4 3751 3751

Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)

Paper Towns, 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Papírová města. Přihlašte se a napište ho.

mila2411
02.11.2024 3 z 5

Film ve mě vyvolal týž dojem co později kniha: tak nějak jsem čekal více. Nebylo to špatné, děj hezky odsýpá a mezi (určitě ne zrovna typickou) americkou mládeží mi bylo docela příjemně.

Luigi1
05.10.2024 5 z 5

Tato kniha opravdu povedla dobře se četla

MishaBartosh
21.09.2024 3 z 5

Knížku jsem poprvé četla před deseti lety a tenkrát se mi moc líbila. Teď po letech jsem ji vytáhla znovu a už tak nadšená nejsem, asi starnu. Taková detektivka pro teenagery a sem tam hlubší zamyšlení mezi řádky. Ještě zkusím kouknout na film, ten je prý super.

Připravované knižní novinky (6. - 10.7.)

08.07.2015

Ocenění knihy (1)

2009 - Edgar Allan Poe Awards (Best Young Adult (Nejlepší kniha pro mládež))

Kniha Papírová města v seznamech

v Přečtených6 174x