Pár minut lásky přehled
Lenka Lanczová
Vybrat si střední školu, navíc ve vzdáleném městě, čistě jenom kvůli jednomu klukovi, který v onom městě bydlí, není zrovna nejlepší nápad. Vicky, hlavní hrdinka, na to přijde velice rychle, ale to už s tím nejde nic dělat. Ono je ve skutečnosti všechno maličko (anebo spíš hodně..?) jiné než v romantických představách a naivních snech. Vicky si musí zvyknout nejen na novou školu a spoustu učení, které se na ni při přípravě na náročné povolání zdravotní sestřičky valí, ale i na internátní režim, najít si mezi spolubydlícími a spolužáky nové přátele a především získat lásku kluka, který na ni už jaksi dávno zapomněl... A to je trochu moc úkolů pro jednu šestnáctiletou holku!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pár minut lásky. Přihlašte se a napište ho.
Jediná kniha od Lanczové, kterou jsem kdy vlastnila, zbytek byl vždy vypůjčen z knihovny..... Klasika od autorky, která se drží dost podobného hrubého scénáře, což mi vzhledem k věku, kdy jsem její knihy četla vůůůůbec nevadilo
Stále jsem nepřišla na to, kam autorka chodí na tak zajímavé nápady, ale vlastně docela "ze života". V každé knížce se jí podaří vytvořit zcela odlišný a osobitý svět, což je prostě úžasné! Ani se nedivím, že i v dnešní době se jejím knihám pořád dostává takové pozornosti.
Kniha Pár minut lásky v seznamech
v Mé knihovně | 181x |
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Další z Lanczovek, která mě v mládí minula, ale už chápu proč - v době vydání jsem už nebyla tak úplně středoškolská cílovka :-) Nyní nalezena u kamarádky v knihovně, byl to nostalgický návrat do situací, která si dobře pamatuju - dojíždění vlakem do školy, číhání na kluky před školou (nebo slídění kolem jejich bydliště :-))) ), věčně vyplýtvaný kredit, protože SMSky byly drahé jak pes a odečítaly se po jedné (:-D), prozvánění s kamarády (protože jsme měli prd co na práci :-D), provokující mladší sestra, jo-ne lásky... Děj je moc pěkně zpracovaný, hlavní postava projde skvělým posunem, zajímavé prostředí internátu. Měla jsem zmatek v postavách spolubydlících a spolužaček.
Nejsem si jistá, nakolik je knížka atraktivní pro dnešní holky.
Znovu už číst nebudu.