Paříž pro jednoho a jiné povídky přehled

Paříž pro jednoho a jiné povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532213/bmid_pariz-pro-jednoho-a-jine-povidky-65ccc2205f2d4.png 4 294 294

Nell je dvacet šest a nikdy nebyla v Paříži. Nikdy předtím nebyla ani na romantickém víkendu – a vlastně nebyla pořádně nikde. Cestování prostě není její parketa. Když ji ale přítel nechá na holičkách, má Nell šanci všem – a především sama sobě – dokázat, že i ona umí být nezávislá a neohrožená. Sama v cizím městě o sobě Nell zjistí netušené věci... Jedenáct vtipných a okouzlujících povídek britské královny romantiky Jojo Moyesové nás seznamuje s řadou silných a sympatických žen, mezi nimiž nalezneme například i Liv a Sophii z bestselleru Dívka, již jsi tu zanechal, a ukazuje, že i ten zdánlivě nejobyčejnější okamžik nám může proměnit život navždycky.... celý text

Literatura světová Povídky Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Témbr

Paris for One and Other Stories, 2016

Interpreti: Eva Podzimková (Josefíková) , Jana Stryková

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paříž pro jednoho a jiné povídky. Přihlašte se a napište ho.

Nik..
předevčírem 2.5 z 5

Fajn čtení, ale jednou stačilo Některé povídky mi sedly, jiné méně. Paříž pro jednoho byla krásná povídka, odsýpala, děj byl moc pěkně napsaný. Byla to i ta z těch delších, a fakt jsem si užila, asi nejvíc ze všech vlastě.
Mezi tweety, ta byla třeba zase taková na zasmání. Každý si tam najde to svoje.
Zhodnotila bych to na knihu k příjemnému nenucenému večeru. Ale jak říkám, buď jednou stačila, nebo musím počkat nějakou dobu a vrátit se k ní později

hermína14
25.01.2025 2.5 z 5

Pro slečny, ženy, stařenky a holčičky, které se potřebují zasnít a číst o tom, že všechno dobře dopadne, že na nich záleží a že není čas ztrácet roky i sebe vedle těch, kteří o to nestojí.
"Zkus to znovu. Znovu to pokaž. Ale pokaž to líp."
"...na okamžik zatouží, aby si tenhle večer, tenhle pocit mohla vydestilovat a zavřít do lahvičky."

marti7729
23.01.2025 3 z 5

Kniha Paříž pro jednoho od oblíbené autorky Jojo Moyes představuje kolekci povídek, která zahrnuje dvě delší povídky a několik kratších. Je to klasický román pro ženy, který nabízí jednoduché a nenáročné čtení, ideální pro chvíle, kdy potřebujete vypnout a relaxovat.

Hlavní povídka Paříž pro jednoho je největším lákadlem knihy a popisuje příběh mladé ženy Nell, která se vydává na spontánní cestu do Paříže. Příběh je milý a romantický, s nádechem snové atmosféry a se špetkou humoru. I když se jedná o poměrně předvídatelný děj, zanechává příjemný pocit a jako únik od reality funguje velmi dobře.

Z kratších povídek vyniká především Krokodýlí boty, která nabízí svěží a originální zápletku s vtipným zakončením. Kniha celkově nenadchne, ale ani neurazí. Jojo Moyes umí psát lehce a čtivě, což se i tady potvrzuje, ale většina povídek nepřináší nic zásadního nebo originálního. Na druhou stranu, díky jednoduchosti a romantickému ladění se kniha skvěle hodí pro chvíle, kdy si chcete odpočinout mezi náročnějšími tituly.

Žebříček nejprodávanějších knih (51. týden)

27.12.2023

Jedenáct příběhů od britské královny romantiky

30.10.2023

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023

Kniha Paříž pro jednoho a jiné povídky v seznamech

v Mé knihovně181x