Pasažier 23 přehled

Pasažier 23
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535720/bmid_pasazier-23-660fe1e4632aa.jpg 4 340 340

Predstavte si mesto bez polície. Malé mesto, v ktorom každoročne zmizne tucet ľudí. Bez stopy. Miesto na perfektný zločin. Vitajte na luxusnej výletnej lodi! Policajný psychológ Martin Schwartz prišiel pred piatimi rokmi za mysterióznych okolností o ženu a syna. Stalo sa to počas ich dovolenky na luxusnej zaoceánskej lodi Sultan of the Seas – nikto z posádky mu však nevedel vysvetliť, ako k tomu došlo. Martin je odvtedy psychicky na dne a vrhá sa ako utajený vyšetrovateľ do najnebezpečnejších policajných akcií, kde mu neraz ide o holý život. Uprostred zásahu mu zatelefonuje čudácka stará dáma, ktorá sa predstaví ako autorka trilerov. Presviedča ho, že sa bezpodmienečne musí nalodiť na Sultána, pretože našla dôkaz, čo sa asi prihodilo jeho rodine. Martin sa zaprisahal, že nikdy nevkročí na loď. Keď sa dozvie, že na lodi sa objavilo dievčatko s medvedíkom jeho syna v náručí, ktoré zmizlo pred niekoľkými mesiacmi, neváha a vyberie sa na loď. Príbeh Pasažiera 23 sa opiera o jedinečný nápad. Sebastian Fitzek našiel miesto, z ktorého niet úniku, ale kam sa ani nikto tak ľahko nedostane. Páchateľ teda musí byť na lodi a vyšetrovateľovi zostáva len málo času, aby ho našiel. Autor hneď od začiatku rozohráva viacero zápletiek, ktoré mu umožňujú udržať v celej knihe vysokú hladinu napätia. Nebol by to však Fitzek, keby nakoniec nebolo všetko inak. Správa v denníku Tagesspiegel: Na zaoceánskych výletných lodiach a trajektoch od roku 2 000 zmizlo z paluby bez stopy najmenej 200 cestujúcich a členov posádky. Autor využil túto skutočnosť ako východisko pre svoj psychotriler a podarilo sa mu vybudovať zlovestný a strhujúci kriminálny príbeh. Luxusný výletný kolos, ktorý sa plaví po šírom oceáne, je vlastne hotové malé mesto so svojím mikrokozmom, no bez polície. Ak sa tam stratia pasažieri a na lodi ich nenájdu, vyšetrovatelia predpokladajú, že spáchali samovraždu a skočili do mora. No keď sa zrazu stratený pasažier po dvoch mesiacoch objaví na lodi, to je už iný prípad.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: audiokniha , Publixing , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Passagier 23, 2014


Interpreti: Peter Kočiš
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pasažier 23. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (99)

Čmeláček
včera 5 z 5

Konečně jsem se dopracoval k tomu, abych si přečetl taky něco od Sebastiana Fitzeka! :) Vybral jsem si tuhle knihu, protože se mi líbilo prostředí zaoceánských výletních lodí. A taky jsem doteď netušil, že se tam ztratí tolik lidí. No ale kniha je to parádní a skvěle se mi četla. Tady fakt není co řešit, dávám pět stars a další Fitzekovy knihy si dám do hledáčku :).

kniznisvetsjiri
02.09.2024 3 z 5

No, kde začít? Vlastně pořád nevím, jestli se mi kniha líbila nebo ne. V knize máme více dějových linií, které se nám na konci krásně propojí. Více dějových linií = více postav. Bála jsem se, že je nebudu stíhat, pobírat, ale dalo se to.

Prvních 100 stran pro mě bylo celkem boj, nemohla jsem se začíst, děj se vlekl a nic moc zajímavého se nedělo. Pak se příběh rozjel, aby následně zase zpomalil, možná až stagnoval na místě a pak se stane něco, co nechápete. Autor najednou propojí všechny mezery a konečně vám to začne dávat smysl.

Kniha má plno hluchých míst, která chcete přeskočit. Myslím si, že je zbytečně dlouhá. Najdete tam pár nesrovnalostí a nesmyslů. Ale to téma? To vám tady nebudu prozrazovat, každopádně mě teda téma této knihy opravdu dostalo. A ať jsem milovnice nechutností a nehne, semnou moc věcí, tak tady mi bylo pěkně zle.


Lukáš987
05.05.2024 3 z 5

Začátek plavby kdy se spustí motory na výletní lodi v této knize s vámi trochu zahází. Ti co nejsou zvyklí na plavbu (na thrillery) můžou být trochu v šoku. Poté se styl plavby změní a vplouváte na klidné moře, občas to s vámi hodí. Jenže pak přijde bouře, která vám v příběhu vaší plavby udělá pěknou paseku, takovou jakou umí připravit S. Fitzek. Vlny příběhu s vámi hází jako se sirkou v moři. Když už si myslíte, že jste v klidném přístavišti, přijde nečekaná vlna, která vás spláchne zpět. Opět poutavě napsaný psychothriller, který vás díky krátkým a úderným kapitolám drží pořád ve střehu a nepustí vás, dokud nepřečtete 406 stran. Přeji klidnou plavbu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pasažier 23 v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených425x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených25x
v Knihotéce234x
v Chystám se číst153x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech4x