Past na korunu přehled
Daniela Krolupperová
Napínavé pátrání Jáchyma a Filipa z Podskalí v době první republiky. Začíná rok 1919, napadl sníh, Jáchym a Filip z Podskalí bruslí na zamrzlé Vltavě, ale na jiné zimní radovánky moc času nemají. Je sice po válce, ale oba musejí doma pomáhat – Jáchym v pekárně, Filip v krejčovství. Když kvečeru spolu roznášejí hotové šaty zákazníkům, nečekaně se připletou k setkání dvou mužů. Jeden je starý pekárenský pomocník a druhý zámožný elegantní pán. Krajně podezřelá schůzka! Od té chvíle jsou kluci ve střehu a odhodlaně se pustí do dalšího pátrání. Netuší, že se zapletou do kriminálního případu, který může ohrozit existenci mladé republiky. Kniha vychází k 100. výročí vzniku naší republiky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Past na korunu. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem objednala a přečetly jsme s dcerou ve 3.třídě a to přes víkend po tom co jsme od této spisovatelky přečetly Labutí dům. Past na korunu se nám moc líbila a stejně tak jako Labutí dům je dost poučná a to velice nenásilným a hravým způsobem. Dcera se neustále ptala co některá slova znamenají a pořád porovnávala, kniha nastiňuje realitu války. Vřele doporučuji každému kdo má aspoň trošku rád poučnou literaturu.
Čteno se synem v 5.třídě a musím uznat,že kniha se nám moc líbila.Příjemná zápletka,hezké čtení a historie Československa.
Ocenění knihy (1)
2019 -
Zlatá stuha
(Literární část: Beletrie pro děti)
Kniha Past na korunu v seznamech
dobrodružství dětská dobrodružství podvody dějiny pro děti a mládež detektivky pro děti Podskalí Alois RašínAutorovy další knížky
2014 | Zločin na Starém Městě pražském |
2018 | Past na korunu |
2009 | Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě |
2016 | Jde sem lesem - Bylinková pohádka |
2013 | Policejní křeček |
Tato kniha byla jednou z mých prvních a zároveň prvním historickým románem, který jsem četl. Zpočátku jsem nevěděl co od ní očekávat, ale poté co jsem si o ní něco přečetl, tak mě zaujala. Bohužel jsem jí nakonec přecenil, protože nebyla zas tak zábavná, jak jsem čekal a bylo tam málo děje. Jediné, co mě u ní drželo, byly nečekané zvraty. Příběh se odehrává krátce po 1. světové válce v roce 1919. Vypráví o dvou chlapcích Jáchymovi a Filipovi. Oba to jsou jen obyčejní kluci, kteří musí pomáhat rodičům. Jeden v pekařství a druhý v krejčovství. Také společně zažívají spousty dobrodružství, když jednou narazí na podezřelou schůzku.
Kniha sama o sobě byla dost zajímavá. Jen si myslím, že pro mě toto téma není. Jinak dost pěkná kniha a doporučuju pro každého milovníka historických románů se zapojením detektivky.