Past na korunu přehled

Past na korunu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499316/bmid_past-na-korunu-5Lz-499316.jpg 4 43 43

Napínavé pátrání Jáchyma a Filipa z Podskalí v době první republiky. Začíná rok 1919, napadl sníh, Jáchym a Filip z Podskalí bruslí na zamrzlé Vltavě, ale na jiné zimní radovánky moc času nemají. Je sice po válce, ale oba musejí doma pomáhat – Jáchym v pekárně, Filip v krejčovství. Když kvečeru spolu roznášejí hotové šaty zákazníkům, nečekaně se připletou k setkání dvou mužů. Jeden je starý pekárenský pomocník a druhý zámožný elegantní pán. Krajně podezřelá schůzka! Od té chvíle jsou kluci ve střehu a odhodlaně se pustí do dalšího pátrání. Netuší, že se zapletou do kriminálního případu, který může ohrozit existenci mladé republiky. Kniha vychází k 100. výročí vzniku naší republiky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Past na korunu. Přihlašte se a napište ho.

KubaWal
29.11.2024 3.5 z 5

Tato kniha byla jednou z mých prvních a zároveň prvním historickým románem, který jsem četl. Zpočátku jsem nevěděl co od ní očekávat, ale poté co jsem si o ní něco přečetl, tak mě zaujala. Bohužel jsem jí nakonec přecenil, protože nebyla zas tak zábavná, jak jsem čekal a bylo tam málo děje. Jediné, co mě u ní drželo, byly nečekané zvraty. Příběh se odehrává krátce po 1. světové válce v roce 1919. Vypráví o dvou chlapcích Jáchymovi a Filipovi. Oba to jsou jen obyčejní kluci, kteří musí pomáhat rodičům. Jeden v pekařství a druhý v krejčovství. Také společně zažívají spousty dobrodružství, když jednou narazí na podezřelou schůzku.
Kniha sama o sobě byla dost zajímavá. Jen si myslím, že pro mě toto téma není. Jinak dost pěkná kniha a doporučuju pro každého milovníka historických románů se zapojením detektivky.

LadaJana
26.11.2024 5 z 5

Knihu jsem objednala a přečetly jsme s dcerou ve 3.třídě a to přes víkend po tom co jsme od této spisovatelky přečetly Labutí dům. Past na korunu se nám moc líbila a stejně tak jako Labutí dům je dost poučná a to velice nenásilným a hravým způsobem. Dcera se neustále ptala co některá slova znamenají a pořád porovnávala, kniha nastiňuje realitu války. Vřele doporučuji každému kdo má aspoň trošku rád poučnou literaturu.

Veveruška320
06.11.2024 5 z 5

Čteno se synem v 5.třídě a musím uznat,že kniha se nám moc líbila.Příjemná zápletka,hezké čtení a historie Československa.

Ocenění knihy (1)

2019 - Zlatá stuha (Literární část: Beletrie pro děti)

Kniha Past na korunu v seznamech