Päť starých dám přehled

Päť starých dám
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46959/pat-starych-dam-46959.jpg 4 131 131

Čtivý detektivní příběh, v němž pět starých dam, které vyhrály dohromady velkou částku v sázení, přijde postupně různými způsoby o život. Mladý lékař Klein se stále více utvrzuje ve své domněnce, že i v té většině ze zmíněných případů, kdy se zdá být příčina smrti přirozená, jde o utajené vraždy. Spolu se svým přítelem, policejním komisařem, se snaží vraha vypátrat. Podaří se to až s přispěním bratra jedné ze zavražděných.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Smena
Originální název:

Fünf tote alte damen , 1960


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Päť starých dám. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

medlovice
05.03.2024 5 z 5

Jsem podvodník, přiznávám se.
Když jsem před skoro 5 lety, jak zvláštní náhoda psala komentář , poslouchala jsem rozhlasovou hru na YT. Ta je dokonalá , napínavá a návyková. Užila jsem si jí už víckrát. Ted jsem našla knížku a přečetla si ji a jsem potěšena ještě víc i když hra je dokonalá knižka je trošičku obsáhlejší. Nádhera, klenot.

rafan65
25.08.2023 4 z 5

Poklidná detektivka která má lehce předvídatelné rozuzlení případu. Nádech starých časů dělá tuto knihu krásně nostalgickou, má to takovou komorní atmosféru a čtenáře to pohladí po srdci. Někdy jsem za tyto knihy moc rád, dnešní autoři se předhradí kumu se podaří do knihy zakomponovat více krutosti. Proto takové knihy občas rád čtu.


Česneksmedem
22.08.2023 5 z 5

V roce 1970 stála tato velice dobrá detektivka 12 Kčs. Od té doby se trend, jak co se týče množství krve a ceny nejen knih, poněkud změnil. O to víc jsem s ní spokojen. Změnilo se i něco dalšího. Dnešní sedmdesátníci a sedmdesátnice jsou vesměs jako tehdejší lidé v šedesáti. Z toho vyplývá, že mnoho lidí má dnes více času třeba na čtení knih.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Päť starých dám v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených6x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x