Pátý list čtyřlístku přehled
Jana Knitlová
Někdy bychom si přáli zapomenout na vše, co se nám v životě nepovedlo. Minulost nás přesto vždycky tak či onak dostihne. Kostlivce ve skříni má i čtyřlístek přítelkyň, které se po mnoha letech setkávají na vernisáži. Z emigrace ve Franci se právě vrátila excentrická Nena, která se s obrovským entuziasmem pouští do podnikání a zakládá vlastní galerii. Vzápětí ale Nena umírá, a přítelkyně, které s ní studovaly na Akademii výtvarných umění, se scházejí na jejím pohřbu. Je za její smrtí něco víc než blesková nemoc? Má se začít bát jedna druhé? Co zůstane z jejich přátelství, když se začnou nitky příběhu rozmotávat? Ukazuje se totiž, že všechny kamarádky jsou s Nenou spojeny mnohem víc, než se původně zdálo a měly důvod jí usilovat o život.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pátý list čtyřlístku. Přihlašte se a napište ho.
Byla jsem ráda, že jsem v knihovně narazila na českou autorku. Čekala mě však zklamání. Jednalo se spíše o psychologický román. Knihu jsem sice dočetla do konce, ale kdybych jí odložila nic se nestalo. Přikláním se k těm negativním komentářům pode mnou.
Kniha Pátý list čtyřlístku v seznamech
1986 | Bota jménem Melichar |
1989 | Krakonoš a lyžníci |
1997 | Stoletá holka |
2011 | Pátý list čtyřlístku |
1978 | Talent na Julii |
Bohužel zklamání. Podivné vztahové propletence, kdy musíte číst některé pasáže dvakrát či třikrát, případně se k nim vracet, abyste si zapamatovali situaci postav v příběhu v minulosti a přítomnosti. Po čase jsem se už přestala orientovat, s kým vším měl fešný profesor poměr. Nesedl mi autorčin styl, detektivku jsem v tého knize prostě nemohla najít. Dostala jsem ji k narozeninám, takže jediné "plus" pro mě je, že jsem za ni neutratila peníze. Půjde dál, do knihotoče.