Hráč přehled
František Niedl
Pavel Vencl série
< 2. díl
Jsou čtyři roky po válce a do psychiatrického sanatoria v Bavorsku, kde se léčí převážně prominenti fašistického Německa, je umístěn muž, který neví, ani jak se jmenuje, ani kým byl za války. Jediné, co o něm okolí ví, je, že se zřítil s letadlem při útěku z Československa. Mluví německy, ale jak se mu postupně vrací paměť, vzpomíná si i na další jazyky a fragmenty z minulosti, které se skládají v mozaiku jeho předešlého života... - Vynikající román, v němž František Niedl volně navazuje na své nejznámější dílo - Útěk do pekel, který se stal okamžitě po vydání bestsellerem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hráč. Přihlašte se a napište ho.
![HandyYeti HandyYeti](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Český Bond, vycvičený v SAS za 2 měsíce na elitního zabijáka i špióna, lehce říznutý Švejkem. Ačkoli je děj z období, které mě dost irituje a které v knihách nevyhledávám, tohle mě bavilo. Ale ten závěr, to jste mě, pane Niedl, nasral. Čekal jsem happy end a tady nevím, jak to vlastně celé dopadlo. Ale dávám 5 hvězd, protože je to fajn oddychovka. A já stejně na nějakou složitou literaturu moc nejsem, takže se těším na další vaše knihy.
![majakmp3 majakmp3](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/142341/m_majakmp3-Ivq.gif?v=1620980741)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Hráč je pokračováním Útěku do pekel a začíná přesně tam, kde předešlá kniha skončila.
Pavlovi se podařilo se stíhačkou doplachtit do Německa, kde s amnézií tráví několik měsíců v psychiatrické léčebně. Když si konečně rozpomene, začíná další série neuvěřitelných kousků: Osvobození kamaráda Messiho z Jáchymovských uranových dolů, návrat do Argentiny, kde se seznámí s Evitou Peronovou a ve službách Britské koruny se zapojí do pátrání po své jediné lásce. Opět se čtenář může spolehnout na strhující líčení nebezpečných situací, ve kterých se vystudovaný filozof, profesionální karetní hráč a příležitostný boxer hovořící několika jazyky, cítí jako ryba ve vodě.
Kniha na rozdíl od prvního dílu nemá tak pesimistické poselství, a vypadá to, že se Pavlovi daří vše, na co šáhne, ale závěr čtenáře vyvede z omylu – i když se vše podaří, žádný happy end se nekoná.
Opět krásných 90%.
Kniha Hráč v seznamech