Pavučina klamstiev přehled
Julie Clark
Dve ženy a celý rad falošných mien Meg Williamsová. Maggie Littletonová. Melody Wildová. Rôzne mená, tá istá osoba – v závislosti od mesta a vytýčeného cieľa. Je to podvodníčka, ktorá vymaže svoje skutočné ja, aby sa stala tým, kým potrebuje. Raz študentkou vysokej školy, potom životnou koučkou alebo realitnou agentkou. Nič na nej nie je pravdivé. Votrie sa vám do priazne a bude vám hovoriť presne to, čo potrebujete počuť, a než s vami skončí, o všetko vás pripraví. A potom je tu Kat Robertsová. Už desať rokov čaká na návrat ženy, ktorá jej život prevrátila naruby. A keď sa jej návratu dočká, je skalopevne odhodlaná odhaliť jej pravú tvár. No ako sa obe ženy postupne zbližujú, Katine dlhoročné predstavy o Meg sa začínajú rúcať a položí si otázku, na koho sa Meg zameriava a čo je jej skutočným cieľom. Triler Pavučina lží sa ponára do psychiky dvoch žien a ich nezlomného odhodlania dosiahnuť spravodlivosť za to, čo sa stalo v minulosti, a prepísať tak budúcnosť.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , Ikar (SK)Originální název:
The Lies I Tell, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pavučina klamstiev. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavý příběh ! Super jak se člověk posouvá v ději, tak postupně mění názor na hlavní postavy! Strhla bych jen půl hvězdičky, kdyby to šlo, ale jelikož to nejde, tak jedna celá šla dolu, a to jen kvůli tomu, že to nebylo až tak napínavé. Ale i tak rozhodně doporučuji ! :)
Meg a Kat, hlavní hrdinky, které by za jiných okolností mohly být velmi dobré přítelkyně. Jenže... Ani jedna neříká té druhé pravdu. Kat před Meg zatajuje, že je novinářka, Meg před Kat zase svůj plán pomsty.
Knížka se četla velmi dobře, sice jsem záhy věděla, kam děj směřuje, ale čtení mě hodně bavilo a kupodivu jsem Meg fandila. Doporučuji.
Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)
11.02.2024
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
„Jsi silnější, než si myslíš. Tohle zvládneš, a ještě ti to prospěje. A ona to fakt zvládne. Vím jistě, že když je srdce zlomené, znovu se zocelí a bude silnější. Odolnější.“
„Domov mi zmizel toho dne, kdy zemřela máma. A od té doby se honím za přízrakem nějakého pocitu. Hledám reset, který by mému životu vrátil řád. Ale v určitém okamžiku se člověk musí přestat honit za něčím, co neexistuje, a jít dál.“
Kniha Pavučina klamstiev v seznamech
Kniha se mi nelíbíla, při čtení se mi před očima odehrával naprosto podprůměrný B film. Námět zpracován již mnohokrát předtím. Nic nového. Nedoporučuji a toto první setkání s autorkou bylo pro mne zároveň i posledním.