Mechanický anděl přehled

Mechanický anděl
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269885/mid_pekelne-stroje-1-mechanicky-andel-rIi-269885.jpg 4 1539 1539

Pekelné stroje série

1. díl >

1. díl nové trilogie od autorky Nástrojů smrti. Poté, co osiřelé Tesse Grayové zemře teta, která se o ni starala, vyplouvá dívka v dubnu roku 1878 z New Yorku do Londýna za svým bratrem Nathanielem. V přístavu na ni však nečeká Nate, nýbrž prapodivná dvojice žen, jimž se přezdívá Temné sestry. Uvězní ji v jejich domě a připravují

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)

Clockwork Angel, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechanický anděl. Přihlašte se a napište ho.

MishRarach
02.11.2024 4 z 5

Já za sebe musím říct, že jsem lehce zklamaná. Jako první jsem od Cassandry četla Nástroje smrti a pak sérii Temné lsti a musím říct, že obě série mě moc bavily. Tady jsem se nějak nemohla chytit. Poměrně dost lidí mi říkalo, že ta série je skvělá, dokonce o ní někdo mluvil jako o srdeční záležitosti a tak jsem očekávala nějakou pecku. No, dokončit knihu mě stálo opravdu velké úsilí. I když je pravda, že jakmile jsem se přehoupla do druhé poloviny, začalo mě to bavit. Upřímně se mi do dalšího pokračování příliš nechce, ale jako zvědavá bytost se k tomu určitě dostanu obzvláště proto, že pokračování má vyšší hodnocení, což mi dává naději, že to bude jen lepší. A i když teď zním trochu zklamaně, knížka není špatná, jen mi asi moc nesedí ta doba, ve které se to celé vlastně odehrává.

TerkinKnižnySve
10.09.2024 5 z 5

Tak druhe opakovanie celej serie je prvym dielom za nami.

Začali sme chronologicky a to prvou trilogiou Pekelne stroje.

Prvý diel Mechanický anjel nás zoznamuje s Tessou, ktorú si uchmatnu pre seba dve čarodejnice pre tahomneho Magistra a zoznamujeme sa so skupinou Tienolovcov, Jem - tichý a kľudný tienolovec a jeho pravy opak a parabatai Will. Ďalej tu mame Charlotte a jej manžela Henryho, ktorý je typickým vedátorom. A samozrejme mojho oblubeneho Magnusa čarodejníka, ktorého humor nikdy neopúšťa.

Po strete Tessh s tienolovcami zacina hon ma Magistra, kde treba zistit kto to je a hlavne prečo potrebuje Tessu a ako fungujú jeho stroje.

Výborne, rýchle a hlavne veľmi dobre čitateľný dej, ktorý vás nuti ísť ďalej.

Teším sa na druhú časť

saez
03.09.2024 4 z 5

Zase se mi zachtělo mezi lovce stínů a nebylo to špatné.
Během čtení mě rušilo jediné - zoufale špatná korektura, která kazila výsledek.

Knižní novinky (22. týden)

30.05.2021

Někdy se naše životy změní tak rychle, že naše srdce a mysl zůstanou pozadu, řekl Jem. V takových chvílích, kdy se život změní, ale my ještě stále teskníme po časech před tou změnou, nejspíš cítíme největší bolest.

Jsme jen prach a stín.

Kniha Mechanický anděl v seznamech