Pekelný dům přehled

Pekelný dům
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513088/bmid_pekelny-dum-oRa-513088.jpg 4 84 84

Fighting fantasy série

< 10. díl >

Venku zuří bouře a tvou jedinou nadějí je úkryt – podivný zchátralý dům, který zahlédneš v dálce. Jenže hledání útočiště v tomto místě tě přivede k dobrodružství, při kterém běhá mráz po zádech a v žilách tuhne krev. Děsiví obyvatelé pekelného domu tě budou strašit navždy. Kdo ví, kolik nešťastných poutníků už v jeho hrůzných zdech zahynulo? Podaří se ti v něm přežít noc? Kniha, kterou držíš v ruce, představuje bránu do světa, v němž se právě ty staneš hrdinou! Ty v ní rozhoduješ, kterou cestou se vydáš, jakým nebezpečím se postavíš a se kterými netvory budeš bojovat. Dle původního číslování desátý díl legendární gamebookové série Fighting Fantasy v novém exkluzivním vydání. Obsahuje četné redakční úpravy, má pevnou vazbu a uvnitř naleznete i skládací mapu Pekelného domu. Oproti původnímu vydání obsahuje všechny originální ilustrace.... celý text

Horory Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Mytago
Originální název:

House of Hell, 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekelný dům. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (29)

Uma
22.08.2024 5 z 5

Moc pěkné

Advy
01.08.2024 5 z 5

Tvůrci si možná řekli, že pro jubilejní desátý díl velice slibné série by to chtělo něco speciálního. Po hromadě klasických fantasy dobrodružství v pěkném, byť ne vyloženě originálním pojetí a jednom meziplanetární sci-fi přichází něco úplně jiného a dokonce v rámci celé dlouhé série něco unikátního. Pekelný dům je hororová báchorka z 20. století. Nejklasičtější prostředí hororu, strašidelný dům, je převedeno do gamebooku. Co víc si přát?

Váš hrdina pozdě v noci zavítá do starého panského sídla Drom. Jenže zdejší baron Kelnor skrývá nejedno tajemství a jeho sídlo je místem prolezlým démony a zlem. Tuhle noc nebude snadné přežít. Obtížnost knihy je velmi vysoko. Orientace v domě je velmi náročná, zcela nevinné úkony mohou přinést nečekanou smrt a klíčové věci jsou ukryté pod hádankami s kódy. Postup je velmi komplikovaný, mnoho skrytých cest, kterými lze kráčet do slepé uličky nebo vynechat klíčový předmět aniž byste to mohli tušit. No, prostě Jackson je zpátky ve vrcholné formě.

Novinkou knihy je Strach, jehož maximální míru si určíte hodem a který pokud tuto míru překročí, tak automaticky končíte. Střet s hrozivými událostmi vás tedy postupně přivede až do hrobu a hráč tak musí při dalších hrách více a více zvažovat, které místnosti a situace raději vynechat.

Hodnocení příběhu - 80%
Obtížnost - 8/10
Délka - 400 odkazů


Hor89
13.07.2024 4 z 5

Pekelný dům je jeden z mála FF gamebooků s hororovým zasazením - pro někoho plus pro mě menší mínus. Příběh je docela dobrý, ale není úplně dotažen, protože velkou část knihy zabírají slepé uličky. Gamebook patří k těm obtížnějším, správná cesta je jen jedna - sice krátká a jen s pár souboji, ale trvá ji najít. A trochu mi vadí, že kniha hodně penalizuje průzkum domu - zvyšující se hodnotou strachu. Celkově čtyři hvězdy - průzkum domu je hodně zábavný, ale v některých ohledech (příběh, pár nedomyšleností v pravidlech atp.) mohl být lepší. P.S. Pokud při hraní nepodvádíte začněte se strachem minimálně 9, jinak nemáte šanci gamebook úspěšně dohrát.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pekelný dům v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených118x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech1x