Pěna dní / Červená tráva přehled

Pěna dní / Červená tráva
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45027/bmid_pena-dni-cervena-trava-rgP-45027.jpg 4 77 77

Pěna dní (1947) – příběh mladé dvojice Colina a Chloe, o klasické čisté lásce, která nekončí dobře. Červená tráva (1950) – osudy vynálezce „stroje času“ Wolfa a jeho ženy Lil evokují obecně lidský, tragický pocit životního zklamání a osamění v moderní přetechnizované společnosti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

ĽHerbe rouge / ĽÉcume des jours

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pěna dní / Červená tráva. Přihlašte se a napište ho.

PetrCepek
01.12.2024 5 z 5

Nádherné setkání s Pěnou dní, kterou jsem před padesáti lety vůbec nepochopil a považoval za nesmyslnou. Ona sice nesmyslná opravdu je - a to hodně - avšak právě proto mně nyní připadá tak úžasná. A Červená tráva má také své kouzlo.

Kabuky
30.03.2024 5 z 5

Velmi zajímavá kniha.

vlkcz
28.07.2021 3.5 z 5

Zvláštní. Těžko zařaditelné.
Pěna dní začíná ve velice odlehčeném tónu a s trochu na sílu tlačeným non-sensem. Až do svatební cesty jsem si říkal: "Co to jako má být? Alenka pro dospělé?" A pak je atmosféra najednou temnější a temnější a příběh čím dál konzistentnější. A i ty sci-fi prvky jsou najednou skvělými metaforami. 4*
Červená tráva už mi tolik nesedla. Sice tu jsou pasáže jako z Larsenova Kamene mudrců, kafkovská, trochu snová atmosféra, ale přesto se mě to prostě nijak nedotýkalo. 3*

Kniha Pěna dní / Červená tráva v seznamech

v Mé knihovně75x