Periklovo Řecko přehled

Periklovo Řecko
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40556/bmid_periklovo-recko-gs2-40556.jpg 4 30 30

Periklovo Řecko zobrazuje vrcholné období antického Řecka, takzvaný jeho „zlatý věk", působení velkého státníka Perikla v Athénách, které je obdobím největšího rozvoje demokracie i celého politického a kulturního života epochy. Poznávat minulost znamená pochopit současnost.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Periklovo Řecko. Přihlašte se a napište ho.

Filomena1961
03.03.2023 5 z 5

Dle mého názoru velice zdařilá kniha, která od svého vydání má čtenáři stále co říct. Je rozdělena do několika částí, všechny byly zajímavé, ale nejbližší mi byla kapitola Povinnosti - athénské státní kulty, uctívání Bohů a bohoslužby, věštění a věštírny, mysterijní svatyně,vojenská povinnost, vstup do manželství a věci poslední. Tato kniha zobrazuje vrcholné období antického Řecka. Řekové nejen udivovali své současníky, ale řecká antika uvádí v úžas i naši současnost a zároveň nás její odkaz inspiruje a je nám vzorem. Kniha obsahuje bohatou obrazovou přílohu, je to pěkné a zajímavé počtení, které nás - uvádí opravdu v úžas. Doporučuji.

Kabuky
21.12.2022 5 z 5

Velmi inspirativní knížka. Dobře se čte.

PlaszCZ
02.05.2022 5 z 5

Knížku jsem četla kvůli studijním povinnostem. I tak se mi ale četla příjemně, a doporučila bych ji všem, kteří se o antickém Řecku chtějí něco dozvědět. Pokud neseženete tuhle knížku, tak dobrým (a co se informací týče i srovnatelným) ekvivalentem je Život v době Periklově od Roberta F.

Kniha Periklovo Řecko v seznamech

Autoři knihy