Pes přehled

Pes
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375078/pes-PHX-375078.jpg 4 92 92

Půvabný příběh o štěněti, které se zaběhne v tichu zimního lesa kdesi na severu Švédska a musí bojovat o přežití. Ucítí v sobě lovecký pud, díky němuž překoná i jaro a léto. Na začátku zimy mu do cesty vstoupí lidé. Najde mezi nimi svého člověka? Obnoví se ztracené pouto mezi ním a lidmi?

Literatura světová Novely Příroda, zvířata
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)

Hunden, 1986

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pes. Přihlašte se a napište ho.

vosa23
14.09.2024 2 z 5

(SPOILER) Jaký je asi život (zdivočelého) psa v drsné norské přírodě? Žádní psina - hlad, běh, lov, zima, strach. A tak pořád dokola až do šťastného konce. Z pohledu psa asi dobře popsané, ale z pohledu mě, jako čtenáře, úmorná, opakující se nuda.

Hanina61
07.09.2023 5 z 5

Nádherný příběh... Žasnu nad tím, jak obdivuhodně autorka dokázala vyjádřit psí "vjemy a pocity"... A taky popsat proměny severské přírody během ročních dob... A moc jsem si přála, aby to tak nějak dopadlo... :-)

666Jitka
02.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Tento poetický příběh malého štěněte, které je ve sledu okolností odkázáno samo na sebe, autorka velice barvitě a čtivě vylíčila na stránkách příjemné oddychové novely. Pejsek je nucen v necelých třech měsících samostatně odhalovat tajemství divoké přírody, hledat si potravu a úkryt, bojovat o přežití a celkově se seznamovat hlavně se strastmi psího života bez mámy, pána, plného bříška a teplého pelíšku. Jako člověk, kterého celý jeho život provází psí parťáci a kamarádi, jsem si tento příběh plný hledání, naděje, odhodlání a statečnosti ráda přečetla a doufala, že nakonec vše dobře dopadne.

Kniha Pes v seznamech

psi příroda švédská literatura štěňata

Kerstin Ekman
švédská, 1933