Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu přehled

Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486405/bmid_pesky-kolumbii-pod-rouskou-covidu-WqE-486405.jpg 4 56 56

V Česku zuří nejhorší vlna pandemie covidu, vláda zavírá, co může, a Honza se snaží za každou cenu uniknout za svobodou. Není to jen tak, v kleštích je téměř celý svět, pravidla se mění jako na běžícím pásu a rušení letů je běžnou praxí. Ostrůvkem svobody zůstává Kolumbie. Už samotná cesta do ní trvá o pět dní déle, než bylo v plánu, a hned na začátku se navíc Honza ocitá zcela neočekávaně v karanténě uvnitř hlavního města Bogoty. Dobrodruh se však díky chaotickým pravidlům Kolumbie dokáže ze „zajetí“ dostat a přemístit se do Cartageny. Teprve tady začíná jeho putování pěšky do nechvalně proslulého Medellínu, který je neodmyslitelně spjat se jménem narkobarona Pabla Escobara. Covid šlape Honzovi celou dobu na paty a on musí čelit nejen restrikcím, které se mění okres od okresu, ale i svým vlastním stínům.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

PPardinio
28.10.2023 3 z 5

Jan Rendl se v jeho 3.knížce z JA drží osvědčených postupů při popisu putování krajem. Dějově a myšlenkově tak kniha nenabízí oproti předešlým dílům vlastně nic nového. Jen se odehrává v jiném regionu či údolí. Autor je stále stejný a občas až zbytečně hazarduje se zdravím. Okolní svět, zde Kolumbii, ovlivňuje covid. Ve vyprávění bych tak očekával ještě více popis jeho dopadu na obyčejné lidi. V cestopisu totiž vyhledávám hlavně dojmy, jak se žije babičce u silnice nebo prodavači ze zapadlého krámku. Jednoduše život lidí, kteří žijí v místě, kterým poutník prochází. Autora přesto obdivuji za to, že si jde za svým turistickým snem a překonává nástrahy cesty, ale v případné další knize bych malinko ubral množství stránek točících se kolem fyzického stavu.
Horší jak druhá kniha, lepší jak první. Lepší 3*
Ano, chápu, že autor před kovidem utíká do země, kde tuší klid a svobodu pohybu, ale přeci jen je ROUŠKA zmíněná v samotném názvu knihy.

Mirka320
15.08.2023 5 z 5

Četla jsem všechny knihy od Rendla a líbily se mi všechny. Tady ale vidím rozdíl oproti předešlým a sice, že se autor malinko zdokonalil po stylistické stránce a taky přitvrdil humorem, ale budiž. Držím palce v dalším putování.


luc_hru
11.02.2023 2 z 5

Dvě hvězdičky dávám hlavně za grafické zpracování a fotky, které text velmi trefně doplňovaly. Velký dík také patří autorovi za mapu, kde bylo možné sledovat jeho postup. Jinak byla pro mne kniha velkým zklamáním. Latinskou Ameriku mám fakt ráda a pochopila jsem, že autor nejen umí španělsky, ale už tu i byl. Navíc jeho cesta měla být pěšky a stopem, takže úplně ideální konstelace dozvědět se nějaké zajímavé příběhy lidí v zemi kudy cestuje a zasadit je do obecnějších faktů, ale autor v této knize spíše ukázal svoji introvertnější polohu. Nejsou tu tedy žádné zajímavé vhledy do kultury Kolumbie, ale občas zajímavé popisy okolní přírody ve chvílích, kdy autor sám kráčí krajinou. To co na knize opravdu irituje a ničí celkový dojem jsou občasné autorovy ostentativní výstřelky oproti veřejným pořádkům, které mi tak nějak dokreslují dojem, že autora vlastně země, kde cestuje příliš nezajímá. Nechce jí znát hlouběji, chce tudy prostě projít a udělat co měl naplánováno bez ohledu na to co si místní lidé přejí a to znehodnocuje každý cestopis a z tohohle je to cítit obzvlášť.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu v seznamech

v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě19x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

české cestopisy Kolumbie koronavirus, covid-19

Autorovy další knížky

Jan Rendl
česká, 1991
2021  78%10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou
2021  90%10 000 kilometrů pěšky Latinskou Amerikou
2022  80%Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu