Pěšky na Aldebaran přehled

Pěšky na Aldebaran
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517368/bmid_pesky-na-aldebaran-o1n-517368.jpg 4 66 66

JSEM SÁM. MÁM STRACH. VE TMĚ ČÍHÁ NĚCO STRAŠLIVÉHO. Jmenuji se Gary Rendell. Jsem astronaut. Když se mě jako kluka ptali, čím chci být, až vyrostu, odpovídal jsem: "Astronautem, prosím!" Snil jsem o tom, že se stanu astronautem, studoval a pracoval jsem jako astronaut. Když sonda zkoumající Oortův oblak našla podivnou mimozemskou skálu a byl vyslán mezinárodní tým vědců, aby tu záhadu letěl odhalit, stal jsem se členem posádky. Myslel jsem si, jakou mám kliku. Měl jsem ještě větší kliku, když došlo ke katastrofě, náš tým se rozdělil a zabloudil v nekonečných chladných tunelech. Já jsem nějak přežil. Teď jsem ztracený, sám a vyděšený, a ve tmě číhá něco strašlivého. Mám kliku. Takovou. Nehoráznou. Kliku.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Planeta9

Walking to Aldebaran, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pěšky na Aldebaran. Přihlašte se a napište ho.

DHans
14.09.2024 2 z 5

No nevím... čekal jsem něco trochu jiného. Autor má bezesporu fantastickou představivost. Předkládá jí tak, že ta má musela pracovat na plné obrátky. Děj kvůli přechodům a komplikovamnosti prostředí náročný na udržení přehledu, ale úplně mimo náš ... svět :)

schmell
15.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Chtěl jsem si přečíst něco kratšího a tak jsem sáhl po Pěšky na Aldebaran. Dopředu jsem si o tom nic moc nezjišťoval a autora jsem zatím neznal, ale Planeta9 mě zatím nikdy nezklamala, tak jsem dlouho neváhal.

Garyho procházení artefaktem mě docela bavilo. Rozjezd byl trochu pomalejší, ale jak postupně potkává další návštěvníky/obyvatele artefaktu objevuje rozdílná prostředí a další návštěvníky artefaktu, tak s to jen zlepšuje. Procházení jednotlivých místností mi trochu připomnělo Piranesi.

Garyho putování se střídá s linkou o objevení artefaktu a následné výpravě k němu. Součástí výpravy je i náš již známý Gary a tak se dozvídáme něco z jeho minulosti a jak se dostal ke svému nynějšímu strádání. Obě linky se nakonec propojí a tak se dozvíme, jak to celé dopadne.

Přál jsem Garymu, aby našel to co hledá. Jak se ale děj blíží ke konci, tak začíná být jasné, že všechno asi nedopadne úplně růžově. Závěr byl dost jiný než jsem čekal a nechal mě trochu s pocitem rozčarování. Kniha je krátká a většinu doby jsem se bavil. Celkově tedy Aldebaran hodnotím spíše pozitivně a Tchaikovskému dám určitě ještě šanci.

Malarkey
04.06.2024 3 z 5

Musím říct, že za ta léta jsem si na Adriana Tchaikovskeho už docela zvykl. Má originální nápady a jejich zajímavá zpracování. Jen, pravda, musím říct, že Pěšky na Aldebaran bylo pro mě zatím jeho nejnáročnější čtení.

Už podle námětu zde počítejte s tím, že autor tu na slabých 150 stranách rozjíždí spíše filozofický námět, než technické sci-fi o přežití jednoho kosmonauta uprostřed neprobádaného vesmíru. Nicméně autor se zde vyžívá v popisování mimozemské civilizace, což je super. Horší už je popis okolí hlavního hrdiny, které ale mnohdy ve scénách hraničí se šílenstvím. Stejně tak, jako nevhodně zvolený humor, který tu prostě nesedí.

Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)

16.04.2023

Kniha Pěšky na Aldebaran v seznamech