Pět jazyků lásky přehled
Gary Chapman
Manželský poradce přináší zcela nový pohled na manželské soužití: chcete-li prožít harmonický vztah, pak se potřebujete naučit hovořit jazykem lásky svého partnera. Práce přibližuje a na konkrétních manželských párech a jejich problémech ilustruje následující základní jazyky lásky: slova ujištění, pozornost, přijímání daru, skutky služby a fyzický kontakt. Kniha je ideálním dárkem pro všechny snoubence a manžele.... celý text
Literatura světová Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: 2009 , Návrat domůOriginální název:
The Five Love Languages, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pět jazyků lásky. Přihlašte se a napište ho.
Moc hezká knížka, doplněna o konkrétní příklady. Dokázala mi osvětlit něco, co jsem nedokázala dosud zformulovat, přestože jsem věděla, že každý projevuje lásku jinak. Velice užitečná.
Kultová kniha, ktorá by rozhodne nemala chýbať v knižnici žiadneho manželského páru. Bez ohľadu na to, či máte harmonický vzťah alebo naopak. Je to vlastne obyčajný sedliacky rozum a teória postavená na tom, že každý z nás potrebuje niečo iné. Akurát o tom musíme vedieť a potom sa tomu prispôsobiť svojim konaním :-) Určite to funguje a budem si to častejšie pripomínať.
Kniha Pět jazyků lásky v seznamech
v Přečtených | 1 755x |
v Mé knihovně | 435x |
2002 | Pět jazyků lásky |
2010 | Děti a pět jazyků lásky |
2009 | Láska jako životní styl |
2011 | Kéž bych byl býval věděl .... |
2007 | Pět jazyků omluvy |
Knihu jsem dostala jako dárek od tchýně, a pozor, ne jen jednou! :) Četli jsme společně s partnerem a věřím, že po dočtení knihy jsme si z ní mnohé odnesli. Myšlenka jazyků lásky je pro mě osobně revoluční, to, co vyžadujeme nejen ve vztahu partnerském, ale od ostatních lidí obecně, je určeno právě jazykem lásky. Každý z nás má ten svůj primární, a když se navzájem naučíme jej respektovat a svoje chování dle něj upravit, věřím, že to může přinést dlouhodobou spokojenost, a (jak zmiňuje autor) naplněnou citovou nádrž. Líbily se mi rozhovory s jednotlivými páry a demonstrace toho, jak autor jakožto manželský poradce tyto rozhovory vede. K některým jeho strategiím a myšlenkovým pochodům mám své výhrady, obzvlášť k těm spojeným s Bohem, ač samozřejmě autorovu víru nechci nijak zmenšovat ani hanit. Z knihy si vezmu to, co si z ní vzít potřebuju. A důležitá připomínka na závěr: Láska je volba. Láska proměňuje.