Pět jazyků lásky (2021) | Databáze knih

Pět jazyků lásky přehled

Pět jazyků lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487378/pet-jazyku-laskyD66HT8-hZG-.jpg 4 1130 1130

Tato kniha pomohla již milionům páru po celém světě budovat a rozvíjet láskyplný vztah. Dozvíte se zde o pěti základních jazycích lásky, které jsou klíčové pro to, aby se váš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Pokud porozumíte jazyku lásky svého partnera nebo partnerky a naučíte se jím mluvit, získáte klíč k trvalému a naplněnému manželství.... celý text

Literatura světová Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Návrat domů

The Five Love Languages, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pět jazyků lásky. Přihlašte se a napište ho.

ZuzziŠ
13.02.2025 4 z 5

Tohle je přesně ten typ knihy, kdy člověk spíše než názor na knihu si utvoří názor na v ní prezentovaný názor.
A já teorii nemám ozkoušenou praxí, ale tohle mi zní logicky.
Ocenila bych trošku méně "musíte" a příběhů se šťastným happy endem jak z hollywoodského bijáku (s reflexí většinou po dvou měsících).
Ale co.
Zní to logicky.

jitka9251
31.01.2025

Autor v knize prezentuje svou teorii, že každý z nás má jiný "jazyk lásky" - tedy slyší na něco jiného co se týká projevů náklonnosti svého partnera. OK. Na tom může něco být. Neříkám, že v knize nejsou užitečné informace. Ale většinu času, co jsem ji četla, jsem si říkala "Panebože, to jsou hrozné hemzy" Ani nevím, za co jsem se trestala, že jsem se rozhodla knihu dočíst. Autor své rady hojně prokládá křesťanskými okénky, což je za mě úplně mimo mísu, a razí teorii, že člověk se musí rozhodnout, že toho druhého bude milovat - připomínalo mi to, jak kdysi v historii při domluvených sňatcích matky říkaly nešťastným nevěstám "Neboj, naučíš se ho mít ráda"...Tak nevím, myslela jsem, že lásku musíme cítit...Celkově z toho v duchu církevní svátosti manželství čiší snaha zachovat manželský svazek za každou cenu. Korunu autor nasadil v závěru, kdy zoufalé klientce, jejíž manžel ji ponižoval, ubližoval jí a choval se jako hovado doporučil manžela milovat a spát s ním, a zarecitoval jí k tomu citát z Bible, že své nepřátele máme milovat :-( Naprosto nechápu tak vysoké hodnocení. Tuto knihu bych nikomu nedoporučila (ani nepříteli, kterého bych se snažila mít ráda :-D )

Gabux
29.01.2025 5 z 5

Tato kniha by měla přijít do rukou všech. Není to jen o partnerských vztazích. Vztahy máme i s přáteli či v rodině. A ani na to tato kniha nezapomíná a ukazuje to nejčastěji na příkladu vztahu rodič-dítě. A dává to smysl. Tento vztah je pro většinu první vztah vůbec.
Teorie s citovou nádrží je zajímavá a když se nad tím zamyslím, tak to dává dokonalý smysl.
V knize je spousta zajímavých myšlenek proložených příklady z reálných vztahů. I proto se kniha čte defakto sama.

Jazyky lásky jsou revolučním objevem, který může mnoho vztahů zlepšit a vystřelit na neobvyklou úroveň. Stačí je jen objevit.

Kniha Pět jazyků lásky v seznamech

v Přečtených1 773x
v Mé knihovně441x